Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Penitenciarul Miercurea-Ciuc: S-a intervenit cu gaze lacrimogene | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Societate » Penitenciarul Miercurea-Ciuc: S-a intervenit cu gaze lacrimogene
Penitenciarul Miercurea-Ciuc: S-a intervenit cu gaze lacrimogene

Penitenciarul Miercurea-Ciuc: S-a intervenit cu gaze lacrimogene

Mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul Miercurea Ciuc s-au solidarizat cu protestul colegilor lor din alte închisori din ţară, refuzând masa sau făcând gălăgie, iar în cursul nopţii de marţi spre miercuri s-a intervenit cu gaze lacrimogene pentru liniştirea deţinuţilor dintr-o cameră, care erau violenţi verbal şi ameninţau că incendiază diferite lucruri.
Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Miercurea-Ciuc, agent principal Ionela Alexandra Chiţan, a declarat că marţi la prânz 132 dintre deţinuţi, dintr-un efectiv de aproximativ 360, au refuzat masa iar în cursul serii numărul a scăzut la 93. De asemenea, după amiază au început să facă gălăgie şi au solicitat îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie şi prelungirea programului tv după ora 23:00, în condiţiile în care, în timpul Campionatului European de Fotbal aveau voie să se uite la meciuri până după această oră.
Potrivit sursei citate, în cursul serii, deţinuţii dintr-o cameră au fost violenţi verbal, au încercat să aprindă nişte cârpe dar s-au speriat şi le-au stins singuri şi pentru că era trecut de miezul nopţii, Grupa de Intervenţie a penitenciarului a folosit gaze lacrimogene pentru imobilizarea lor şi s-a dispus cazarea lor în camere separate.
„Protestul colectiv a încetat după ora 24:00, când a intervenit Grupa de Intervenţie. (…) Deţinuţii dintr-o cameră s-au manifestat mai violent şi atunci a fost nevoie de intervenţia noastră cu gaz lacrimogen şi imobilizare. (…) S-a dat gaz lacrimogen şi i-am scos cu cătuşe din cameră şi i-am relocat la alte patru camere. Au fost prezentaţi la cabinetul medical şi apoi conduşi spre alte patru camere de deţinere care erau goale şi i-am cazat separat, tocmai pentru a anihila orice formă de protest”, a declarat Ionela Alexandra Chiţan.
Ea a spus că, momentan lucrurile sunt calme, deţinuţii s-au odihnit şi nu se întâmplă nimic deosebit, dar din dispoziţia directorului penitenciarului fiecare activitate care se desfăşoară este supravegheată de membrii Grupei de intervenţie. (Gina Ștefan, Agerpres)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Foarte bine au procedat reprezentanții Penitenciarului. Acolo nu este pensiune ci recluziune! Hoții și escrocii trebuie să se gândească înainte de încarcerare, nu după! Să le fie de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.