Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Pe final de an, visurile se pot îndeplini: Nightwish sau The Greatest Show on Earth | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 12 aprilie 2024
Home » Cultură » Pe final de an, visurile se pot îndeplini: Nightwish sau The Greatest Show on Earth
Pe final de an, visurile se pot îndeplini: Nightwish sau The Greatest Show on Earth

Pe final de an, visurile se pot îndeplini: Nightwish sau The Greatest Show on Earth

Gândindu-mă ce aș putea să scriu despre un spectacol care pune cireașa pe tort la un an 2015 destul de bogat în concert rock, mi-am zis că cel mai bine ar fi să apelez la vorbele unui fan care a fost, în seara zilei de 10 decembrie, la show-ul organizat de ARTmania.

L. B., din Miercurea-Ciuc, spunea că prin faptul că a reușit să asiste la concertul de lansare a ultimului album Nightwish i s-a îndeplinit – „mulțumesc pentru un vis devenit realitate!”.

Și într-adevăr, chiar dacă mulți nu au asistat pentru prima oară la un concert Nightwish, pentru alții un show în care actorii au fost Amorphis și Arch Enemy, iar actorul principal s-a numit Nightwish poate fi catalogat ca un vis.

Având o experiență de 10 ani în organizarea de concerte și festivaluri, ARTmania a reușit și de data aceasta să se ridice la un nivel bun spre foarte bun. În cele câteva ore petrecute sub cupola centrului expozițional nu m-am confruntat cu nimic care să fi atras o bilă neagră organizării.

Concertele au început la ora stabilită, fără întârziere, iar primii care au urcat pe scenă au fost finlandezii de la Amorphis. În aproximativ 40 de minute, nordicii n-au făcut altceva decât să ne stârnească curiozitatea pentru show-ul din primăvară (3 aprilie, București), când își vor lansa ultimul material discografic – Under the Red Cloud.

Arch Enemy (prima dată când i-am văzut live) a impresionat prin cele două chitări și, bineînțeles prin vocea și energiei Allisei White-Gluz. Suedezii au demonstrat că rămân prin cele mai bune formații de death metal din lume și că pot face oricând un show pe măsură.

Chiar dacă Nightwish se află în turneu de promovare al albumului, nu puteau lipsi piese celebre de acum 10 ani și chiar mai bine. Melodii ca My Walden, Élan sau Shudder Before the Beautiful au fost combinate cu Wishmaster, Nemo dar și Ghost Love Score, cea din urmă fiind una dintre piesele de rezistență a formației.

În lipsa efectelor pirotehnice – decizie luată ca semn de respect pentru victimele din clubul Colective – show-ul de pe scenă a fost completat de clipurile de pe ecranele din spatele scenei care au însoțit melodiile din concert.

Spectacolul nu se putea termina altcumva decât cu piesa The Greatest Show on Earth, o melodie în care se reușește prezentarea istoriei omenirii: de la apariția vieții pe planetă și până la dispariția ei, subiectul fiind omul, cel care a visat mereu, care a creat arme de distrugere în masă, dar a și dat viață poeziei, în final rămânând doar mesajul we were here (am fost aici)!

LIVIU CÂMPEAN

Arhivă foto

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.