Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Pe ce fel de pernă trebuie de dormit în cazul hipertensiunii arteriale? | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Economic » Pe ce fel de pernă trebuie de dormit în cazul hipertensiunii arteriale?
Pe ce fel de pernă trebuie de dormit în cazul hipertensiunii arteriale?

Pe ce fel de pernă trebuie de dormit în cazul hipertensiunii arteriale?

Tulburările de somn sunt o tulburare gravă care face ca persoana afectată să fie apatică, iritabilă și slăbită. Persoanele hipertensive sunt deosebit de susceptibile de a se confrunta cu astfel de probleme de odihnă. Și în acest caz, multe depind de alegerea unei perne ortopedice pentru dormit potrivite. Despre nuanțele alegerii acestui accesoriu de pat, mai detaliat în articol.

  • Perna în caz de tensiune ridicată
  • În ce poziție este mai bine de dormit cu hipertensiune arterială?
  • Alegerea unei perne ortopedice

Perna în caz de tensiune ridicată

Legătura dintre pernă și tensiune este destul de simplă. Principala funcție a acestui accesoriu de pat este de a asigura o poziție fiziologic corectă și sigură pentru gât și cap. Dacă perna nu este aleasă corect, aceasta va presa vasele de sânge și va împiedica respirația liberă. Aceasta nu va permite organismului să se odihnească în mod corespunzător și va afecta negativ tensiunea arterială.

Atunci apare o întrebare logică — care perne sunt mai bune pentru dormit pentru persoanele cu hipertensiune arterială? În cazul hipertensiunii arteriale cronice, mulți medici ortopezi recomandă somnul într-o poziție în care capul este ușor ridicat deasupra nivelului corpului. Prin urmare, dormitul pe o pernă înaltă va fi cea mai bună soluție.

Perna pentru persoanele hipertensive ar trebui să fie mai fermă și mai rigidă decât modelele obișnuite. Și accesoriile pentru somn ortopedice au aceste caracteristici. Adevărat, acestea trebuie utilizate numai după consultarea unui medic ortoped. Specialistul calificat va efectua un examen pentru a înțelege cauzele creșterii tensiunii arteriale. Și numai atunci vă va spune despre caracteristicile necesare ale produsului. O pernă ortopedică selectată corespunzător normalizează tensiunea arterială și permite persoanelor hipertensive să se odihnească pe deplin atât noaptea, cât și ziua.

În ce poziție este mai bine de dormit cu hipertensiune arterială?

Întrebarea cum se poate dormi având tensiune arterială ridicată presupune întotdeauna care este poziția corectă de somn. Iar pernele ortopedice pentru adulți vor permite persoanelor cu hipertensiune să se odihnească atât pe spate, cât și pe o parte. În ambele cazuri, se vor simți odihniți după un somn sănătos. Poziția pe abdomen nu este potrivită pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată atunci când dorm pe o pernă ortopedică.

Cum trebuie să dormiți în cazul în care sforăiți? Cel mai bine pe o parte. Adevărul este că o persoană sforăie cel mai des atunci când este culcată pe spate. Aceasta provoacă destul de des apnee, o tulburare care duce la opriri scurte ale respirației în timpul somnului. Ceea ce determină o scădere a nivelului de oxigen din sânge și o creștere a tensiunii arteriale, ceea ce este inacceptabil pentru persoanele hipertensive.

Alegerea unei perne ortopedice

Atunci când alegeți o pernă ortopedică, luați în considerare următoarele momente:

  • mărimile. În funcție de preferințele și dimensiunile individuale;
  • forma. Aceasta depinde de pozițiile de somn preferate. Pentru a dormi pe spate, cele mai potrivite sunt produsele dreptunghiulare în formă de val ergonomic. Pentru somnul pe o parte — cu o adâncitură pentru umeri;
  • umplutura. Materialele sintetice sunt mai elastice și mai versatile. Cea mai bună alegere sunt modelele cu efect de memorie;
  • rigiditate. Acest parametru va fi determinat de medic în funcție de cauza tensiunii crescute.

Dacă ați decis de ce fel de pernă ortopedică aveți nevoie, de unde să o cumpărați nu este o întrebare atât de serioasă. Aruncați o privire în catalogul online Ortek. Aici găsiți o perna ortopedica de dormit, precum și perna pentru soferi pentru orice solicitare.

Conform materialelor: https://ortek.ro/

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.