Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Pe Calea Neamului la Borsec | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Societate » Pe Calea Neamului la Borsec
Pe Calea Neamului la Borsec

Pe Calea Neamului la Borsec

Biserica Ortodoxă din Borsec şi-a serbat ieri hramul, Schimbarea la Faţă. O adevărată surpriză pentru credincioşi, pentru părinţii şi copiii prezenţi la Sfânta Liturghie a constituit-o sosirea unor membri ai Asociaţiei Calea Neamului, care continuă cu foarte mult succes o acţiune începută acum şase ani, Români pentru Români. Adică obiceiul de a fi prezenţi la marile evenimente din viaţa românilor ce trăiesc în comunităţi minoritare numeric, de a duce daruri copiilor şi de a împărţi steaguri tricolore.

„Suntem prezenţi astăzi (ieri – n.n.) la biserica din Borsec, pentru a transmite un mesaj de dragoste creştinească şi de unitate naţională fraţilor noştri de sânge şi de credinţă din această localitate – a declarat pentru Informaţia Harghitei dr. Mihai Tîrnoveanu, preşedintele Asociaţiei. Un semn de recunoştinţă şi de respect pentru faptul că ei aicea păstrează limba română, credinţa ortodoxă vie şi trăiesc în duhul steagului tricolor românesc. Le-am dăruit copiilor lor semnele dragostei noastre, cărţi de literatură română, steaguri tricolore şi pachete cu bunătăţi.

Aceste lucruri au fost aduse aici, la Borsec, cu sprijinul românilor din întreaga ţară, care au ţinut să transmită românilor din acest areal – şi nu numai românilor, ci tuturor – următorul mesaj: Chiar dacă în Harghita şi Covasna sunt doar aproximativ 100.000 de români, să nu uităm şi să nu uite nimeni că aceştia au douăzeci de milioane de fraţi şi de surori. Doamne ajută, oameni buni!” – a conchis preşedintele Asociaţiei Calea Neamului. (M.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.