Costin Hîrlav, candidatul PSD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 23 ianuarie 2023
Home » Politic » Costin Hîrlav, candidatul PSD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita
Costin Hîrlav, candidatul PSD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita

Costin Hîrlav, candidatul PSD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita

În cadrul şedinţei Comitetului Executiv, care a avut loc în această săptămână, Partidul Social Democrat – Organizaţia judeţeană Harghita şi-a stabilit, cu unanimitate de voturi, candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean la alegerile care vor avea loc în această toamnă. Este vorba despre actualul consilier judeţean şi preşedinte al Tinerilor Social Democraţi din Harghita, Costin Hîrlav, se arată într-un comunicat de presă emis de PSD Harghita.

„Le mulţumesc colegilor mei din Partidul Social Democrat Harghita pentru încrederea acordată. Mă onorează, dar în acelaşi timp mă şi responsabilizează pentru a obţine rezultate cât mai bune. Sunt entuziast pentru că am alături de mine o echipă puternică şi experimentată şi sper la un viitor cât mai bun”, spunea Costin Hîrlav.

Referindu-se la obiectivele din următorul mandat, acesta amintea de: sănătate şi educaţie – domenii în care doreşte dotarea unităţilor de învăţământ, sprijinirea de către Consiliul Judeţean prin cursuri de formare gratuite a cadrelor didactice şi medicale – dar şi de dezvoltarea socio-economică şi valorificarea turistică a judeţului Harghita pe baza potenţialului turistic deosebit.

În cadrul comunicatului se mai aminteşte faptul că, în mai puţin de un an de când ocupă funcţia de consilier judeţean, Costin Hîrlav a participat activ la toate şedinţele Consiliului Judeţean Harghita, având mai multe intervenţii şi luări de cuvânt care au avut ca scop dezvoltarea judeţului Harghita.

XXX

Candidatul PSD la preşedinţia CJ Harghita s-a născut în 1989, iar în prezent locuieşte în Bilbor, fiind căsătorit şi având o fetiţă de 4 ani.

A absolvit facultăţile de Geografie, în 2011, şi de Istorie şi Filozofie, în 2017, din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, iar în 2013 a obţinut masterul din cadrul Geografiei. În 2020 a finalizat studiile doctorale, având şi susţinerea publică a tezei de doctorat cu titlul „Resursele de apă ale râurilor din Munţii Căliman. Evaluarea şi repartiţia spaţială şi temporală”.

Din 2017 este vicepreşedinte al Societăţii de Geografie din România, filiala Harghita.

În politică a intrat ca membru în PSD, iar la alegerile locale din 2016 a obţinut un mandat de consilier local în localitatea sa natală, Bilbor. În calitate de supleant pe lista PSD, în octombrie 2019 a fost validat în funcţia de consilier judeţean.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.