Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Paşi importanţi în ceea ce priveşte refacerea drumurilor şi trotuarelor din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Economic » Paşi importanţi în ceea ce priveşte refacerea drumurilor şi trotuarelor din Miercurea Ciuc
Paşi importanţi în ceea ce priveşte refacerea drumurilor şi trotuarelor din Miercurea Ciuc

Paşi importanţi în ceea ce priveşte refacerea drumurilor şi trotuarelor din Miercurea Ciuc

În Miercurea Ciuc s-a reuşit de la începutul verii şi până în prezent refacerea carosabilului şi a trotuarelor pe o suprafaţă totală de 20 de mii de metri pătraţi, iar intervenţiile de specialitate vor continua şi în perioada următoare, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Korodi Attila. Acesta a precizat că s-au făcut paşi importanţi în cadrul programului de refacere a părţii carosabile şi a trotuarelor, în unele părţi fiind schimbate chiar două straturi de asfalt şi reconstruite fundaţiile drumurilor. Korodi Attila a adăugat că s-a reuşit şi schimbarea a 70 de guri de canale pentru preluarea apelor pluviale, acestea fiind recalibrate astfel încât să fie la nivelul drumurilor sau a trotuarelor. Totodată, în cazul a 9 treceri de pietoni de pe Bulevardul Frăţiei s-au luat măsuri pentru creşterea accesibilităţii părţii trotuarului către carosabil pentru a se facilita utilizarea cărucioarelor pentru copii şi a bicicletelor.

Potrivit afirmaţiilor primarului, cu prilejul intervenţiilor asupra carosabilului au fost efectuate lucrări şi pentru scăderea nivelului trotuarelor la intrările şi ieşirile din curţile imobilelor sau la capătul trotuarelor în interesul unei accesibilităţi crescute în oraş şi pentru a se uşura plimbările în cazul persoanelor în vârstă şi a familiilor cu copii.

Korodi Attila a mai spus că autorităţile locale nu se vor opri aici, existând încă o intervenţie majoră pe strada Cântarului, pentru refacerea părţii carosabile şi a parcărilor, dar vor continua şi activităţile de plombare punctuale în diferite părţi ale oraşului.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc a menţionat că, fiind vorba despre intervenţii de întreţinere şi reparaţii, a fost disponibilizată prin bugetul local, la începutul anului, suma de 2,8 milioane de lei şi cel mai probabil marea majoritate a fondurilor va fi utilizată pentru că toate intervenţiile au fost de anvergură. „Am dorit ca în momentul în care intervenim undeva să fie cu o garanţie pe termen lung a lucrărilor”, a mai precizat Korodi Attila.

EMIL GROZA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.