Partidul Mişcarea Populară – Filiala Harghita are o nouă conducere | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Politic » Partidul Mişcarea Populară – Filiala Harghita are o nouă conducere
Partidul Mişcarea Populară – Filiala Harghita are o nouă conducere

Partidul Mişcarea Populară – Filiala Harghita are o nouă conducere

„Noi vom lupta pentru acest proiect care va scoate din izolare judeţul Harghita”, a spus, referindu-se la autostrada Târgu Mureş – Iaşi, preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, prezent la alegerile organizaţiei judeţene ce au avut loc în Topliţa

Filiala Harghita a Partidului Mişcarea Populară (PMP) şi-a ales, duminică, în municipiul Topliţa, membrii Comitetului Executiv Judeţean, forul de conducere al organizaţiei. La şedinţa filialei au participat şi preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, şi deputatul mureşean Marius Paşcan, care înainte de alegerile propriu-zise au prezentat principalele obiective mari promovate de această formaţiune politică, printre care se numără reducerea numărului de parlamentari la 300 (200 de deputaţi şi 100 de senatori) sau revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

„Eu cred în valorile noastre naţionale. (…) Cei care îi dezbină pe români de maghiari, cei care le transmit tot felul de mesaje ciudate, că ar trăi unii şi ceilalţi mult mai bine dacă ar fi separaţi unii de ceilalţi – este o falsă problemă. Eu cred că ar trebui să luptăm cu toţii pentru proiecte de infrastructură, pentru dezvoltare, pentru principii economice solide, pentru o ţară stabilă, deoarece atunci nu avem astfel de discuţii. Acesta ar trebui să ne călăuzească pe toţi, să ne unească şi solidarizeze. Proiectele pe care le promovează acest partid pentru asta de fapt militează”, a spus deputatul Marius Paşcan.

Parlamentarul din Mureş a mai spus că un alt proiect important promovat de PMP se referă la recuperarea valorilor patrimoniale ale României.

„În primul rând am promovat proiecte pentru recuperarea valorilor – lucrăm la altele – patrimoniale ale României. Ţara aceasta a fost atât de furată în toată perioada istoriei sale şi nimeni nu s-a mai preocupat, de pildă, să afle ce s-a mai întâmplat cu averea noastră din Rusia, cu tezaurul românesc, cu averea Gojdu, uitată pe la Budapesta, cu proprietăţi imobile retrocedate nelegal şi în complicităţi care vin de la nivel guvernamental şi merg în teritoriu cu oamenii unor partide care au profitat şi au spoliat această ţară. Lucrurile acestea trebuie schimbate. Trebuie să ne recuperăm acele proprietăţi”, a punctat deputatul de Mureş.

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a subliniat, printre altele, faptul că obiectivul de ţară al partidului pe care îl reprezintă este unirea Republicii Moldova cu România.

În ceea ce priveşte priorităţile pentru judeţul Harghita, deputatul Eugen Tomac a declarat că de o importanţă deosebită este realizarea autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi, care ar scoate judeţul din izolare.

„Cred că priorităţile pentru judeţul Harghita rămân, cel puţin pentru noi, Partidul Mişcarea Populară, extrem de clare. Şi anume, trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a încuraja comunitatea românească şi cea maghiară să se unească în jurul unor proiecte care sunt de interes pentru toţi cetăţenii judeţului. Şi aici vorbim de infrastructură, vorbim de adus mai mulţi bani pentru a crea locuri de muncă mai bine plătite, pentru că dincolo de discuţiile politice, dincolo de lozinci, oamenii vor să aibă bunăstare şi cred că acest lucru stă în sarcina politicienilor. Iar noi vom fi receptivi la toate mesajele pe care organizaţia noastră le va transmite. Dar pentru a-şi putea atinge potenţialul uriaş pe care îl are judeţul e nevoie de proiecte mari de infrastructură. Cred că toţi locuitorii judeţului Harghita îşi doresc ca autostrada Târgu Mureş – Iaşi să nu mai rămână un obiectiv declarat doar în campaniile electorale, ci să devină realitate. Şi noi vom lupta pentru acest proiect care va scoate din izolare judeţul Harghita. În mod clar cred că politicienii – şi locali, şi centrali – trebuie să se gândească la aceste proiecte care sunt de interes vital pentru zonă”, a declarat preşedintele executiv al PMP.

După intervenţiile invitaţilor, printre care s-a mai numărat şi prim-vicepreşedintele PMP Mureş, Mircea Ignat, s-a ales conducerea organizaţiei judeţene. Astfel, în urma scrutinului, preşedinte al PMP Harghita a fost ales Constantin Popa, din oraşul Bălan. De asemenea, au fost aleşi şi ceilalţi membri ai Comitetului Executiv Judeţean: secretarul general, vicepreşedinţii formaţiunii politice, secretarii executivi şi trezorierul.

Noul preşedinte al PMP Harghita, Constantin Popa, a mulţumit membrilor organizaţiei judeţene, precum şi invitaţilor pentru încrederea acordată. Acesta a spus că, în ultimele luni, au fost înfiinţate şapte organizaţii locale în judeţ, în Topliţa, Miercurea Ciuc, Bălan, Gălăuţaş, Subcetate, Tulgheş şi Bilbor. Iar în continuare, a mai spus Constantin Popa, va depune eforturi pentru înfiinţarea altor organizaţii locale, cum ar fi în municipiul Gheorgheni sau comuna Voşlăbeni. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.