Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Pagube de peste 8 milioane de lei | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 aprilie 2024
Home » Societate » Pagube de peste 8 milioane de lei
Pagube de peste 8 milioane de lei

Pagube de peste 8 milioane de lei

Ultimele inundaţii produse în Harghita în perioada iunie-iulie au produs pagube de peste opt milioane de lei, raportul sinteză şi procesele verbale de evaluare fiind aprobate, ieri, în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocată de prefectul Adrian Jean Andrei.

Potrivit datelor furnizate de prefectul Adrian Jean Andrei, inundaţiile produse în judeţ în perioada 7 iunie – 4 iulie au afectat 14 localităţi şi au avariat poduri, podeţe, drumuri comunale, judeţene, străzi sau reţele de alimentare cu apă, valoarea totală a pagubelor fiind de 8.114.480 lei.

Prefectul Harghitei a făcut un apel la primarii din judeţ să-şi asume datele finale privind obiectivele avariate şi sumele necesare pentru repararea lor, întrucât nu există posibilitatea modificării ulterioare. El a făcut aceste precizări în contextul în care unii primari din judeţ au semnat procesele verbale de evaluare a pagubelor şi, ulterior, au venit cu modificări substanţiale atât ale obiectivelor avariate, cât şi ale sumelor solicitate.

„Primarii din judeţ trebuie să înţeleagă însemnătatea evaluărilor efectuate de către comisia constituită prin ordinul prefectului, iar datele privind obiectivele avariate şi sumele necesare pentru înlăturarea efectelor calamităţilor trebuie să fie cele finale şi asumate, neexistând posibilitatea de a le modifica ulterior. A existat şi există în continuare toată deschiderea comisiilor care se deplasează în teren pentru a acorda sprijinul autorităţilor locale în evaluarea şi întocmirea corectă a documentaţiei, în vederea alocării de fonduri”, a declarat prefectul Adrian Jean Andrei.

În cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a aprobat hotărârea privind evaluarea pagubelor produse de ultimele inundaţii, raportul sinteză, precum şi procesele verbale privind constatarea şi evaluarea pagubelor, asumate de comisiile de evaluare, constituite prin ordin al prefectului.

Totodată, în cursul zilei de marţi a fost înaintată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi nota de fundamentare şi proiectul de Hotărâre de Guvern privind alocarea sumelor din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului. (Gina Ş., Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.