Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Azi începe cea de-a XXVII-a ediţie a Universităţii de Vară Băile Tuşnad | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Societate » Azi începe cea de-a XXVII-a ediţie a Universităţii de Vară Băile Tuşnad
Azi începe cea de-a XXVII-a ediţie a Universităţii de Vară Băile Tuşnad

Azi începe cea de-a XXVII-a ediţie a Universităţii de Vară Băile Tuşnad

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, alături de zeci de politicieni din mai multe ţări, cei mai mulţi dintre ei maghiari, participă la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, eveniment ce se va desfăşura începând de azi şi până în 24 iulie.

Timp de cinci zile vor susţine prelegeri şi vor participa la dezbateri aproximativ 300 de lectori. Este vorba de politicieni, miniştri, secretari de stat, parlamentari, aleşi locali, oameni de afaceri, cercetători din Ungaria, România, Slovacia, Ucraina, Serbia, dar şi invitaţi din Catalonia, Ţara Bascilor, Tirolul de Sud, landul german Bavaria, Găgăuzia, Republica Moldova. De asemenea, au fost invitaţi liderii tuturor partidelor maghiare din România. Au fost invitaţi şi politicieni şi experţi români, dar nici un reprezentant al partidelor româneşti nu a confirmat participarea la eveniment.

Motto-ul evenimentului din acest an este Am fost, suntem şi vom fi acasă în Europa, iar temele abordate au legătură cu cele mai importante subiecte din Europa, cum ar fi criza imigranţilor, problema terorismului sau Brexit-ul.

Pe lângă acestea, vor fi abordate temele clasice ale universităţii de vară, cum ar fi situaţia maghiarilor de pretutindeni, problemele cooperării economice, ale diferitelor tipuri de autonomie, ale educaţiei şi culturii, precum şi teme legate de demografie, protecţia mediului.

În mod tradiţional, sâmbătă, în ultima zi a manifestării, va fi prezent şi premierul Ungariei, Victor Orbán, acesta urmând să participe la o dezbatere cu tema „Acasă în Europa!”, la care vor lua parte şi europarlamentarul Tőkés László şi Németh Zsolt, preşedintele comisiei de politică externă a Parlamentului de la Budapesta.

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. De ce nu organizează maghiarii asemenea ”universitati” în Ucraina Subcarpatică Slovacia sau Serbia? Pentru că acolo autoritatea statului funcționează! Noi, adică statul român, acceptăm acțiuni anticonstitutionale la noi acasă și apoi ne mirăm că apar extremiști precum cei din Sfântul Gheorghe/Covasna. Ar fi bine ca opinia publică internă să fie informată operativ și corect cu privire la ideile vehiculate acolo – și bune și rele -, pentru a nu lăsa loc la dezinformări, manipulări sau speculații, nici din partea maghiarilor, nici a românilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.