Pagube de peste 2,7 milioane de lei în urma unui incendiu ce a cuprins o hală din comuna Zetea | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » Pagube de peste 2,7 milioane de lei în urma unui incendiu ce a cuprins o hală din comuna Zetea
Pagube de peste 2,7 milioane de lei în urma unui incendiu ce a cuprins o hală din comuna Zetea

Pagube de peste 2,7 milioane de lei în urma unui incendiu ce a cuprins o hală din comuna Zetea

Peste 60 de pompieri militari și civili din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc și de la serviciile voluntare din Zetea, Brădești, Satu Mare, Dealu și Vărșag au intervenit, ieri, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la hala unui gater din localitatea Sub Cetate, comuna Zetea.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita precizează că intervenția a durat aproape 6 ore, fiind folosite 10 autospeciale de stingere, alimentarea acestora făcându-se de la hidranții interiori supraterani ai societății..

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta generalizat la hala gater, pe o suprafață de aproximativ 500 mp și la cheresteaua aflată în exteriorul și interiorul halei.

În urma incendiului, au ars: hala gater, pe o suprafață de circa 500 mp, 200 mc cherestea rășinoase, 20 mc rumeguș, documente personale ale muncitorilor din vestiar, documente din arhivă. S-au deteriorat: utilaje de producție, aproximativ 200 mc cherestea, instalația electrică, o remorcă, rampe de alimentare și evacuare, diverse scule, ale căror valoare a fost evaluată la 2.750.000 de lei.

În urma intervenției pompierilor, s-au salvat bunuri materiale în valoare de aproximativ 4.000.000 lei.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric produs în urma defectării pe timpul exploatării a unui motor electric.

Din fericire, în urma evenimentului, nu s-au înregistrat victime.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.