Se apropie momentul deschiderii centrului SPA&balneo din Borsec: Începe recrutarea de personal | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 iulie 2024
Home » Societate » Se apropie momentul deschiderii centrului SPA&balneo din Borsec: Începe recrutarea de personal
Se apropie momentul deschiderii centrului SPA&balneo din Borsec: Începe recrutarea de personal

Se apropie momentul deschiderii centrului SPA&balneo din Borsec: Începe recrutarea de personal

La doisprezece ani de la iniţierea proiectului a sosit unul dintre momentele cele mai importante: s-a făcut predarea tehnică a centrului. Aceasta marchează începutul procesului de punere în funcţiune a unităţii, o parte deosebit de importantă a procesului fiind recrutarea de personal.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Borsec, în perioada următoare urmează să se obţină diferitele autorizaţii din partea instituţiilor abilitate.

O parte importantă a pregătirilor este elaborarea procesului general de gestionare: strategia de preţuri, dezvoltarea proceselor operaţionale interne şi multe altele. Pentru facilitarea acestui proces, primăria a încheiat un contract cu firma de consultanţă Kronstadt Hospitality Expert din Braşov, compania având o experienţă considerabilă în acest domeniu.

Recrutarea de personal este, de asemenea, o etapă extrem de importantă a pregătirilor pentru deschiderea centrului SPA&balneo. Pentru funcţionarea optimă a unităţii vor fi angajate 55 de persoane pe 17 posturi: de la manager general, personal medical până la recepţioneri şi îngrijitori spaţii publice. Lista completă a posturilor puse la concurs, respectiv condiţiile de aplicare pot fi consultate pe pagina de Internet a primăriei Borsec (www.orasulborsec.ro).

***

Construcţia centrului SPA&balneo din Borsec a început în anul 2011, cea mai mare parte a finanţării fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, care a alocat 13,5 milioane de lei.

După aproape un an şi jumătate de la începerea lucrărilor, deoarece finanţarea de la bugetul de stat a fot sistată, autorităţile locale au fost nevoite să caute alte surse. Aşa s-a ajuns ca în anul 2016 să se contracteze un credit bancar de 13 milioane de lei, la care se adăugau fonduri primite din partea Ministerului Turismului, Consiliului Judeţean Harghita şi din bugetul local.

Investiţia totală s-a ridicat la aproximativ 8 milioane de euro.

Centrul balnear cuprinde un centru SPA şi o bază de tratament cu o suprafaţă de 2.900 metri pătraţi. Are o capacitate de 1.000 persoane pe zi în sezonul de vară şi 700 persoane în timpul iernii.

Zona de SPA cuprinde piscine interioare şi exterioare, saună finlandeză, infra-saună şi saună cu aburi.

În zona balneo vor fi oferite servicii de tratament, cum ar fi împachetări cu nămol, masaje sau terapie cu apă minerală caldă şi rece. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.