Harghitenii aflaţi la studiu sau la lucru în străinătate, îndemnaţi să se autorecenzeze | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » Harghitenii aflaţi la studiu sau la lucru în străinătate, îndemnaţi să se autorecenzeze
Harghitenii aflaţi la studiu sau la lucru în străinătate, îndemnaţi să se autorecenzeze

Harghitenii aflaţi la studiu sau la lucru în străinătate, îndemnaţi să se autorecenzeze

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, au lansat, ieri, un apel către locuitorii judeţului care se află la studii sau la lucru în străinătate să se autorecenzeze online, respectiv să îi sprijine în această privinţă şi pe membrii familiilor lor.

Primarul Korodi Attila a declarat, ieri, presei că s-a ajuns la ultima săptămână a perioadei de autorecenzare, iar pe lângă campaniile demarate până în prezent la nivel local, prin care s-a încercat impulsionarea cetăţenilor din Miercurea-Ciuc să completeze chestionarele într-un număr cât mai mare, s-a decis lansarea unor mesaje privind importanţa recensământului şi către cei care studiază sau lucrează în străinătate pentru o perioadă mai scurtă de timp. Acesta a precizat că deja s-a început comunicarea în grupurile virtuale folosite de tinerii care sunt plecaţi în alte state şi se doreşte şi implicarea familiilor pentru a-i informa pe cei aflaţi în străinătate că este important să se autorecenzeze şi să îşi ajute şi rudele care poate nu se descurcă cu utilizarea sistemelor informatice. „Dorim să ajungem la toţi cei care studiază sau lucrează în străinătate şi să transmitem mesajul că este foarte important ca fiecare persoană din comunitatea noastră să poată să fie după recenzare identificată nu ca dată statistică, ci ca o persoană cu identitate, o persoană care are o caracteristică, o valoare adăugată pentru noi”, a spus Korodi Attila.

Şi preşedintele CJ Harghita a declarat că se doreşte lansarea unui apel către cei care se află în străinătate, fie că sunt tineri sau nu, să completeze online chestionarele şi să îşi ajute şi rudele care poate nu se descurcă în ceea ce priveşte utilizarea sistemelor informatice. Borboly Csaba a vorbit despre importanţa autorecenzării, afirmând că în afară de elementele importante legate de apartenenţa etnică şi de religie, de datele pentru următorii zece ani, colectate în urma recensământului, vor depinde deciziile politice, cele privind dezvoltarea sau cele legate de accesarea de fonduri, la nivel local şi judeţean. 

Potrivit ultimelor date oficiale, până la finalul zilei de sâmbătă, 7 mai, în Harghita au fost completate online peste 136.000 de chestionare, dintre care aproape 60 la sută în mediul rural. Etapa autorecenzării online a recensământului populaţiei şi locuinţelor a demarat în 14 martie şi se va încheia în 15 mai. Cei care nu s-au autorecenzat vor primi, în perioada 16 mai – 17 iulie, vizita recenzorilor pentru colectarea datelor prin interviuri faţă în faţă. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.