Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Pagube de aproximativ 100.000 de lei, în urma unui incendiu la acoperişul patinoarului din Gheorgheni | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Pagube de aproximativ 100.000 de lei, în urma unui incendiu la acoperişul patinoarului din Gheorgheni
Pagube de aproximativ 100.000 de lei, în urma unui incendiu la acoperişul patinoarului din Gheorgheni

Pagube de aproximativ 100.000 de lei, în urma unui incendiu la acoperişul patinoarului din Gheorgheni

Un incendiu izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, la acoperişul patinoarului artificial din Gheorgheni a provocat pagube de aproximativ 100.000 de lei. Incendiul a fost anunţat luni, la ora 00:30, iar pentru localizarea şi stingerea lui au intervenit două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Lăzarea, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă. Pompierii, în timpul intervenţiei, au decopertat acoperişul de pe suprafaţa incendiată, în vederea depistării şi înlăturării tuturor focarelor, focul fiind lichidat la ora 02:50.

Potrivit Biroului de presă din cadrul ISU „Oltul” Harghita, la sosirea echipajelor exista pericolul de propagare a focului la întregul acoperiş al patinoarului, „din fericire, incendiul a fost observat la timp şi semnalat la numărul unic de urgenţă 112, astfel încât pompierii militari au putut interveni prompt, limitând propagarea incendiului”.

În incendiu au ars: acoperişul, cu învelitoare din plăci de fibră de sticlă şi azbociment, cu izolaţia aferentă, pe o suprafaţă de circa 10 metri pătraţi, precum şi 5 ml instalaţie electrică.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

În urma intervenţiei s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 700.000 lei. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.