Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Pacea Mea o dau vouă | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 22 februarie 2024
Home » Religie » Pacea Mea o dau vouă
Pacea Mea o dau vouă
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pacea Mea o dau vouă

  • Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei a distribuit peste 45 de tone de alimente în zone din Ucraina

În această perioadă în care veştile despre conflictul din Ucraina au adus atât de multă tristeţe în jurul nostru, cu inimile tulburate, marcaţi de aceste întâmplări căutăm mai mult ca oricând să ne mângâiem prin cuvântul Domnului Hristos care zice: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu. Să nu se tulbure inima voastră, nici să se înfricoşeze” (Ioan 14, 27) – şi totodată solidari faţă de dramele trăite de aceşti fraţi ai noştri, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Andrei, prin Sectorul Social Filantropic, s-a efectuat o colectă în produse – ajutoare umanitare pentru persoanele aflate în zona de conflict.

La o primă acţiune de acest fel au fost colectate alimente, conserve, fructe, apă minerală şi plată, produse de igienă în parohiile Bilbor, Topliţa II şi VI, Topliţa-Călimănel, Topliţa-Vale, Platoneşti şi Tulgheş din Protopopiatul Călimani, precum şi la Primăria Bilbor, Parohia Bălan din Protopopiatul Miercurea-Ciuc, la parohiile din municipiul Sfântu Gheorghe – Protopopiatul Sfântu Gheorghe, la parohiile din oraşul Întorsura Buzăului – protopopiatul Buzăul Transilvan, produse care au fost transportate ulterior prin grija PC Pr. Protopop Ionel Gheorghe Păncescu şi PC Pr. Protopop Dumitru Apostol, precum şi a diferiţilor sponsori, cum a fost cazul SC TOPAUTO SRL din Miercurea-Ciuc.

Acest convoi umanitar a fost predat în Vama din Siret la doi preoţi slujitori din Ucraina, Nicolae Popescu şi Dimitrie Popescu, din Kiev, respectiv Cernăuţi, pentru ca mai apoi să fie distribuite în zonele greu încercate. Momentul întâlnirii a fost unul extrem de emoţionant şi plin de recunoştinţă, părintele Nicolae a ţinut să mulţumească: „Mulţumim tuturor, mulţumim fraţilor români, Bisericii Ortodoxe şi mulţumim Preasfinţitului Părinte Andrei pe care îl cunoaştem şi care anul trecut a slujit la noi Sfânta Liturghie de sărbătoarea Sfântului Vasile – Anul Nou”.

Parohia Vâlcele din Protopopiatul Sfântu Gheorghe a organizat colecte şi a distribuit alimente, apă, fructe şi produse de primă necesitate, în cele 5 transporturi către vămile din Siret, Sighet şi Isaccea, ulterior aceste produse ajungând în zonele de conflict din Ucraina. Totodată, parohia are în grijă 6 refugiaţi permanenţi, iar pentru mulţi alţii a intermediat locuri de cazare şi servirea mesei.

Pe cuprinsul eparhiei noastre sunt prevăzute locuri de cazare şi servirea mesei pentru refugiaţi care se pot adapta numeric imediat în funcţie de necesitate, iar cantitatea de alimente distribuită cu binecuvântarea Ierarhului nostru către aceste zone depăşeşte 45 de tone cu o valoare de 107.000 lei.

O altă acţiune desfăşurată de Sectorul Social Filantropic prin delegaţii celor 4 protopopiate de pe cuprinsul eparhiei noastre a fost cea prin care s-au donat produse de igienă, lapte praf, pampers, secţiilor de Pediatrie din spitalele de pe raza protopopiatelor (Miercurea-Ciuc, Topliţa, Sfântu Gheorghe şi Întorsura Buzăului).

Sectorul Social Filantropic

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.