Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Organizatorii festivalului Rockstadt Extreme Fest au fost în comuna Corbu pentru a-l omagia pe Adrian Rugină | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Organizatorii festivalului Rockstadt Extreme Fest au fost în comuna Corbu pentru a-l omagia pe Adrian Rugină
Organizatorii festivalului Rockstadt Extreme Fest au fost în comuna Corbu pentru a-l omagia pe Adrian Rugină

Organizatorii festivalului Rockstadt Extreme Fest au fost în comuna Corbu pentru a-l omagia pe Adrian Rugină

  • Acesta s-a aflat printre victimele din Clubul Colectiv

În prima zi a săptămâni, reprezentanți ai unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică rock din România au fost în nordul județului Harghita, în comuna Corbu, pentru a-l omagia pe Adrian Rugină. Alături de ei s-a aflat și patronul clubului Rockstadt, din Brașov, și cel care a făcut posibil ca festivalul să se organizeze, an de an, la Râșnov – Dan Zaharia.

Într-o postare pe pagina de Facebook a festivalului se scrie:

„30 octombrie este o zi care a schimbat istoria contemporană românească așa cum o știm. Ne-a schimbat ca societate. Și va rămâne una dintre cele mai întunecate zile din colectivul nostru. 65 de persoane și-au pierdut viața într-un incident tragic la București, în Clubul Colectiv, cea mai mare tragedie din 1989. Printre ei, mulți prieteni, fani, muzicieni, fotografi și oameni care făceau parte din echipa noastră de festival.

Și, din păcate, nu s-au schimbat multe de atunci. Prea puține lecții au fost învățate, prea puține acțiuni întreprinse.

Goodbye To Gravity a fost una dintre primele trupe care a urcat pe scenă la Rockstadt Extreme Fest. În mulțimea din acea seară, atât de mulți oameni care au contribuit la construirea a ceea ce este astăzi Rockstadt Extreme Fest.

Printre ei, Adrian Rugină. Chiar de la prima ediție, Adrian a fost o parte instrumentală a festivalului. Cu doar câțiva oameni pe atunci, majoritatea dintre noi cu puțină sau deloc experiență în organizarea unui festival în aer liber, Adrian a venit și s-a ocupat de producție și de aspectele logistice ale scenei și de tot din spatele ei. Și a făcut-o cu aceleași valori pe care le împărtășim și astăzi, dragostea și pasiunea pentru muzică și comunitate. A dat atât de mult acestui proiect și nu aștepta nimic în schimb. Credea în fani și în comunitate. Fiecare sacrificiu a fost pentru ei.

Adrian avea o iubire nebună pentru muzică. Dorea să revoluționeze industria evenimentelor din România și a fost crucial în a face pașii potriviți în această direcție. În noaptea de 30 octombrie 2015 și-a sacrificat viața pentru ceilalți. Împreună cu Claudiu Petre, un alt mare prieten și susținător al Rockstadt Extreme Fest, s-a întors în clubul cuprins de flăcări nu o dată, ci de două ori, pentru a ajuta oamenii să iasă în siguranță. Adrian și Claudiu au făcut ultimul sacrificiu suprem pentru oamenii pe care îi iubeau. Amintirile și sacrificiul lor vor trăi mereu. Chiar dacă din punct de vedere politic și social puține lucruri s-au îmbunătățit, asta nu înseamnă că nu putem să cinstim amintirile lor în fiecare zi. Depinde de noi să facem schimbarea și depinde de noi să construim o lume mai bună. Asta credea Adrian.

În această zi ne asigurăm întotdeauna să vizităm locul său de odihnă finală și să aducem o mică mulțumire pentru moștenirea pe care a lăsat-o în urmă.

În fiecare an, unii se întreabă de ce una dintre scenele principale de la Rockstadt Extreme Fest se numește Adrian Rugina. Prin asta, în fiecare an, profităm de ocazie să aducem un omagiu lui Adrian și tuturor celor care, din nefericire, nu sunt aici cu noi astăzi. Este modalitatea noastră de a păstra vie amintirea lor, este modul nostru de a ne asigura că Adrian și toți cei de la Colectiv vor face întotdeauna parte din acest festival.

Adrian, sperăm că ești mândru de ceea ce am realizat împreună și promitem să-ți oferim atât de multe spectacole uimitoare cu trupele și muzica pe care le iubeai!”.

***

Copilărind în Corbu, la bunicii săi, Adrian Rugină a fost înmormântat în comuna harghiteană. Pentru altruismul său din seara zilei de 30 octombrie 2015, președintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, distincție acordată și lui Claudiu Petre.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.