Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Organizaţia Tinerilor Social-Democraţi şi-a desemnat, la sfârşitul săptămânii, o nouă conducere | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 aprilie 2024
Home » Politic » Organizaţia Tinerilor Social-Democraţi şi-a desemnat, la sfârşitul săptămânii, o nouă conducere
Organizaţia Tinerilor Social-Democraţi şi-a desemnat, la sfârşitul săptămânii, o nouă conducere

Organizaţia Tinerilor Social-Democraţi şi-a desemnat, la sfârşitul săptămânii, o nouă conducere

  • Tânărul Vodă Marc Ioan Andrei este noul preşedinte al TSD Harghita

Peste 160 de membri PSD, simpatizanţi şi invitaţi, au participat sâmbătă la Conferinţa de Alegeri a Tineretului Social-Democrat (TSD) Harghita, care s-a desfăşurat la Casa de Cultură a municipiului Topliţa. La eveniment au fost prezenţi, între alţii, subprefectul PSD Isabela Prodan, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) Harghita Romeo-Ţepeş Focşa, alături de colegi din organizaţia de seniori a PSD, primarii social-democraţi Dumitru Olariu (Topliţa), Radu Ţăran (Gălăuţaş), Mihail Tinca (Voşlăbeni), consilierii judeţeni PSD dr. Lucian Conţiu şi Alexandru Vaidoş, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor TSD din alte judeţe ale ţării: Alexandru-Mihai Ghigiu – preşedintele TSD România, Adrian Marius Rîndunică – secretar TSD România, Florin Gavril – consilier de stat cu rang de secretar de stat în aparatul de lucru al vicepremierului Sorin Grindeanu, Cezar-Costin Stancu – TSD Sector 3, juristul Alexandru Guzun – preşedinte al Organizaţiei de Tineret al PSD Braşov, Cosmin Ciobanu – preşedinte TSD Constanţa, Lucian Manole – preşedinte TSD Neamţ, Adriana Adam – preşedinta TSD Codlea şi alţii. Au fost prezenţi şi reprezentanţii organizaţiilor harghitene ai USR şi PMP. PNL nu şi-a trimis niciun reprezentant la Conferinţa Organizaţiei Judeţene a TSD.

Invitatul de onoare al conferinţei a fost preşedintele UDMR Harghita, vicepreşedinte al consiliului judeţean, Bíró Barna Botond.

„Iniţal m-am gândit: ce ar fi să-mi încep discursul cu «Jó napot kívánok, PSD»? Totuşi, din partea unui ungur din Odorhei altfel se interpretează şi m-am răzgândit. Pentru că noi, cei care trăim aici, în Ardeal, putem să zicem cu certitudine că Ardealul nu a fost vândut de către dumneavoastră, nu a fost cumpărat de noi şi nici nu a fost furat; eu nu am văzut în viaţa mea un hoţ care fură ceva, dar în timp şi lasă acolo. Aşa că trăim aici, suntem acasă toţi şi muncim pentru comunitatea noastră. Mă bucur foarte mult să văd mulţi tineri care se implică în viaţa politică şi acesta este un lucru foarte bun. Un om politic întotdeauna stă cu privirea spre viitor, acţionează în prezent şi învaţă din trecut, iar noi, dacă ne uităm spre viitor, vedem că acesta poate să fie unul comun. Avem mai multe lucruri care ne leagă în viitor, decât cele care ne-au despărţit în trecut şi dacă vrem un viitor comun, un trai mai bun aici, în judeţul Harghita, în ţară, e bine să acţionăm împreună în prezent. Şi avem de unde să învăţăm, căci noi, generaţia noastră, tineretul a primit un sistem instituţional construit pe baza principiilor democraţiei de la generaţia revoluţionară. Şi avem mai multe exemple bune şi la nivel local, şi la nivelul judeţului, şi la nivel naţional. Putem să învăţăm şi din greşelile făcute în trecut, şi dacă înţelegem că noi şi lupta pe care o ducem nu între comunităţile noastre, ci pentru comunităţile noastre trebuie să o ducem, atunci putem să luptăm cot la cot. Eu îi mulţumesc domnului preşedinte (al PSD Harghita – n.a.) pentru invitaţie, vă felicit pentru activitate, vă felicit că în PSD Harghita aveţi primari harnici, oameni serioşi, şi din partea noastră vă transmitem că am fost, suntem şi vom fi deschişi la dialog şi la conlucrare”, a declarat preşedintele UDMR Harghita Bíró Barna Botond.

Reprezentanţii organizaţiilor Tineretului Social-Democrat din ţară, prezenţi la  conferinţa de la Topliţa, i-au felicitat pe colegii lor membri ai organizaţiei harghitene, afirmând că au venit în număr mare „din respect” pentru realizările lor: şapte tineri social-democraţi în primării din Bazinul Gheorgheni, în special în zona de nord a judeţului, trei tineri consilieri judeţeni PSD, „o organizaţie nu foarte numeroasă, dar inimoasă, care ne convinge că merită să fie luată în seamă şi merită pe deplin să fie un judeţ important pe harta TSD”, după cum aprecia Mihai Ghigiu, preşedintele TSD România. „Avem nevoie să fim o echipă, indiferent de culoarea politică, indiferent de minoritatea sau de majoritatea din care facem parte, indiferent de confesiune. Avem nevoie de lideri şi de specialişti care să iubească România. Iar pentru colegii mei tineri, un sfat: fiţi curajoşi, apăraţi-vă ideile şi luptaţi pentru ele!”, i-a îndemnat Mihai Ghigiu.

Preşedintele PSD Harghita, Romeo Ţepeş-Focşa, a declarat deschise lucrările Conferinţei Organizaţiei Judeţene a TSD. După validarea Secretariatului tehnic şi a comisiilor, preşedintele TSD Harghita, Costin Hîrlav, a dat citire Raportului privind activitatea Organizaţiei Judeţene Harghita desfăşurată în perioada care s-a scurs de la precedenta conferinţă judeţeană şi până în prezent.

„Principalul obiectiv pe care ni l-am asumat de la început a fost acela de a transforma organizaţia TSD Harghita într-o structură cu adevărat funcţională şi importantă pentru partid, într-un loc în care tinerii să fie implicaţi şi să participe la activitatea de partid, să se poată pregăti şi să poată promova în viaţa politică. Dovezi ale împlinirii acestui obiectiv sunt două lucruri importante: 1 – am reuşit crearea unei reţele de organizaţii locale puternice, prin intermediul cărora avem contact cu realităţile existente în teritoriu şi 2 – am promovat pe listele de candidaţi pentru alegerile locale şi parlamentare tineri care, prin calităţile lor personale şi profesionale, au contribuit la obţinerea rezultatelor onorabile. Avem în momentul de faţă 13 consilieri locali, un viceprimar şi doi consilieri judeţeni care provin din rândul tinerilor social-democraţi”, a detaliat preşedintele Costin Hîrlav.

Apoi s-a trecut la procedura de alegere a noii conduceri judeţene a TSD. S-au propus spre aprobare 17 membri pentru viitorul Birou permanent: un preşedinte, un prim-vicepreşedinte, cinci vicepreşedinţi, un secretar executiv şi nouă membri.

În urma votului, preşedinte al organizaţiei TSD Harghita a fost desemnat Vodă Marc Ioan Andrei, doctorand la Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii Bucureşti, consilier local al municipiului Topliţa din partea PSD şi angajat al CNAIR SA – Cestrin.

Funcţia de prim-vicepreşedinte i-a revenit lui Olariu Andrei-Ştefan, iar funcţiile de vicepreşedinţi au fost ocupate de Mezei Paul Cristian, Rugină Raluca Alexandra, Benedek Bloju Alexandru Florin, Pop Dragoş Horaţiu şi Nicuţă Andreea Nicoleta. În funcţia de secretar executiv al organizaţiei TSD Harghita fost numită Pop Bandrabulă Adelina Teofana, iar membrii în Biroul Organizaţiei aleşi sunt: Vodă Florin Vlad, Sere Andrea, Gabor Monica, Fărcaş Alexandru, Vodă Bianca Nicoleta, Şerbulea Cristian, Marinei Ioana, Hompot Lavinia şi Voaideş Claudia.

Noul preşedinte al TSD Harghita şi-a exprimat bucuria pentru încrederea acordată, mulţumind pentru votul de încredere acordat în unanimitate, dar şi dezamăgirea că „cei de la PNL nu au ales să fie alături” de tinerii social-democraţi la acest eveniment.

„Este o muncă serioasă pe care o avem de dus mai departe, să continuăm proiectele începute de Costin (Hîrlav, fostul preşedinte al TSD Harghita – n.a.). Tocmai de aceea, în mandatul pe care l-am început astăzi vreau să urmăresc două obiective generale: unul este implicarea tinerilor în politică, pentru că este nevoie de tineri în acest domeniu, şi bineînţeles vrem să creştem numărul de aleşi locali tineri, consilieri locali şi chiar judeţeni pe baza performanţelor anterioare, atât universitare, cât şi profesionale. Totodată, îmi doresc ca tinerii membri ai organizaţiei să fie formaţi de oameni care ne pot ajuta cu experienţa profesională, dar şi politică. Mă bucur că am o echipă tânără, cu ajutorul căreia vrem să implementăm TSD la nivelul organizaţiilor locale în toate localităţile noastre, în special acolo unde nu există”, a declarat Vodă Marc Ioan Andrei.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.