Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cum să-ți construiești singur cabana perfectă | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 aprilie 2024
Home » Economic » Cum să-ți construiești singur cabana perfectă
Cum să-ți construiești singur cabana perfectă

Cum să-ți construiești singur cabana perfectă

(articol publicitar) 

Dacă deții un teren într-o zonă montană și te-ai gândit să-ți construiești o cabană, dar nu știi de unde să începi, vei găsi mai jos câteva idei prin care poți face asta. Construirea unei cabane necesită timp, îndemânare, materiale și câteva instrumente cu ajutorul cărora să-ți transformi visul în realitate.

 Iată lucrurile de care ai nevoie pentru construirea unei cabane

1.       Instrumentele potrivite

 Pentru construcția unei cabane vei avea nevoie de instrumente necesare prelucrării lemnului, îmbinării acestuia și săpării fundației cabanei.  Pentru tăierea lemnului, un fierăstrău electric este recomandat în detrimentul celui manual, deoarece vei economisi timp și energie. Fierăstrăul electric poate fi folosit pentru tăierea lemnelor de dimensiuni mici, însă pentru buștenii de mari dimensiuni vei avea nevoie de o drujbă sau de un gater pe care îl poți închiria dacă nu deții unul. Bormașina electrică te va ajuta să îmbini lemnul pentru o rezistență mai mare a construcției. Săparea fundației poate fi făcută cu un excavator sau, manual, folosind un hârleț și o lopată. Dacă alegi să mergi pe varianta manuală pentru săparea fundației, trebuie să știi că presupune un efort fizic intens și de durată.

 2.      Materialele necesare

 Pe lângă lemnul esențial construcției cabanei, vei avea nevoie și de alte materiale. Fundația cabanei este foarte importantă deoarece va ajuta la dăinuirea acesteia, sunt recomandate pietrele de râu sau cărămidă din argilă clasică. Pentru a feri lemnul de umezeală, cabana trebuie să fie amplasată deasupra solului – poți folosi buturugi din lemnul folosit pentru pereții cabanei pentru a menține cabana suspendată deasupra solului. Pentru a păstra un aspect veritabil al cabanei tale, în loc de tablă poți folosi șindrilă sau chiar un acoperiș din stuf. Geamurile cabanei pot fi din sticlă cu un singur strat pentru a-i oferi un aspect vintage sau, dacă construcția este amplasată în zona de munte, poți folosi geamuri din termopan cu rame de culoarea lemnului.

 3.      Decorațiuni

 După ce ai terminat de construit cabana, ai nevoie si de decorațiuni pentru a-i da un aspect autentic și vintage. Din lemnul rămas de la ridicarea cabanei, poți face diferite tipuri de mobilier, un pat, o masă, un raft pentru cărți și șezlonguri pentru perioada verii. Pentru pat și raftul de cărți, dacă nu ți-a rămas lemn la dispoziție, poți folosi mdf alb mat de la Regency Company. Un șemineu construit manual va impresiona orice vizitator și va oferi căldura necesară cabanei tale pe timp de iarnă.

 Construcția unei cabane necesită timp, dar dacă vei realiza asta singur, vei fi mulțumit și fericit pentru rezultatul muncii tale. Materialele necesare nu sunt scumpe, mai ales dacă pe terenul tău ai lemnul de care ai nevoie, iar în ceea ce privește instrumentele, le poți găsi în magazinele de specialitate la un preț scăzut. Instrumentele, odată cumpărate, îți vor rămâne mereu și este bine să le ai, pentru că poate vei mai avea nevoie de ele.

 Tu când îți vei construi propria cabană?

 Sursa foto: pexels.com.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.