Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Organizaţia Salvaţi Copiii România a donat echipamente medicale Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Sănătate » Organizaţia Salvaţi Copiii România a donat echipamente medicale Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc
Organizaţia Salvaţi Copiii România a donat echipamente medicale Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc

Organizaţia Salvaţi Copiii România a donat echipamente medicale Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc

  • Au fost dotate şase spitale din ţară, cu echipamente în valoare totală de 300.000 de euro

Organizaţia Salvaţi Copiii România a finalizat încă un proiect important, prin intermediul căruia şase spitale şi secţii de pediatrie din România au fost dotate suplimentar cu echipamente de ultimă generaţie, incubatoare pentru nou-născuţi, aparatură pentru imagistică şi alte dispozitive medicale de imediată necesitate (monitoare Holter EKG, paturi). Suma investită a fost de 300.000 euro.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc a primit paturi de spital pentru copii, paturi pentru nou-născuţi,  holtere, EKG.

Celelalte cinci unităţi medicale care au beneficiat de echipamente sunt: Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara – analizor de toxicologie, ecograf portabil, monitor, perfuzomate; Spitalul de Pediatrie Piteşti – nebulizatoare nocospray, aspirator chirurgical, fierăstrău electric, infuzomat, EKG & înregistrator, holtere, monitoare de funcţii vitale; Spitalul Clinic de Copii Braşov incubator, masă radiantă, încălzitor pentru pacient; Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu – pulsoximetre, spirometru, EKG, termometre non contact, aspirator de secreţii, concentrator de oxigen, infuzomate; Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe – ecograf.

„Sistemul medical din România a fost vulnerabilizat în ultimii ani şi e nevoie de un efort major pentru a putea garanta copiilor un tratament medical cât mai adecvat. Salvaţi Copiii România şi-a intensificat programul de combatere a mortalităţii infantile, adăugându-i componenta de pediatrie. Este nevoie de mecanisme sociale şi de solidaritate, pentru a întări capacitatea sistemului medical românesc”,a precizat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România, citată într-un comunicat de presă.

Proiectul, implementat de Salvaţi Copiii România cu susţinerea MOL România, are în vedere sprijinirea sistemului medical şi crearea unor condiţii mai bune de tratament pentru copii.

„Suntem extrem de onoraţi de proiectul dezvoltat împreună cu Salvaţi Copiii România pentru că are o încărcătură emoţională uriaşă, vorbim despre copii aflaţi în situaţii vulnerabile, care pot primi o şansă la viaţă cu ajutorul medicilor şi al echipamentelor medicale performante. Alături de echipa MOL România sunt bucuroasă să putem fi în continuare un partener de încredere al comunităţilor şi să oferim sprijin pentru suplimentarea dotărilor din spitalele din România”,a declarat Camelia ENE, CEO şi Country Chairman MOL România, conform sursei citate.

În ultimii 11 ani, Salvaţi Copiii România a investit peste şapte milioane de euro în dotarea a 102 unităţi medicale din toate judeţele ţării cu 940 de echipamente medicale, care au ajutat la supravieţuirea şi tratarea a peste 140.000 de copii.

Organizaţia Salvaţi Copiii România a accelerat din 2021 programul de dotare a unităţilor medicale şi a continuat oferirea de servicii integrate (medicale, sociale, educaţionale) în zone defavorizate la nivel naţional: anul trecut au fost dotate 24 de spitale cu aparatură şi echipamente medicale în valoare de 1.254.000 euro. Au fost achiziţionate 92 de echipamente performante, consumabile, mobilier medical, rampe de oxigenetc.

Salvaţi Copiii va dota, până la sfârşitul anului 2022, 55 de unităţi medicale cu echipamente medicale performante, asigurând supravieţuirea şi tratamentul adecvat pentru cel puţin 30.000 de copii. Echipamentele vor ajunge în spitale din judeţele: Argeş, Botoşani, Braşov, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Mehedinţi, Sibiu, Timiş şi Tulcea, precum şi în Bucureşti.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.