Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Organele de anchetă cercetează decesul unui deținut de la Penitenciarul Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 martie 2024
Home » Societate » Organele de anchetă cercetează decesul unui deținut de la Penitenciarul Miercurea Ciuc
Organele de anchetă cercetează decesul unui deținut de la Penitenciarul Miercurea Ciuc

Organele de anchetă cercetează decesul unui deținut de la Penitenciarul Miercurea Ciuc

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției de detenție, subinspector Tatiana Popescu, astăzi, în jurul orei 06:15, administrația Penitenciarului Miercurea Ciuc a solicitat, prin serviciul unic de urgență 112, sprijinul unui echipaj SMURD pentru a interveni în cazul unei persoane private de libertate care nu mai prezenta semne vitale.

„Agentul supraveghetor de pe secția de deținere a fost informat de către celelalte persoane private de libertate din camera unde era custodiat deținutul în cauză că acesta nu reacționa la încercările lor de a-l trezi pentru pregătirea programului de dimineață și nu prezenta semne vitale. Agentul a apelat 112 imediat și a solicitat sprijinul SMURD”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Penitenciarului Miercurea Ciuc.

Echipajul de salvatori a ajuns în scurt timp, la ora 6:30, dar în ciuda intervenției prompte nu a avut ce să mai facă pentru persoana privată de libertate, constatând și consemnând decesul acesteia.

„Un diagnostic prezumtiv ar fi că deținutul a suferit un stop cardio-respirator. Persoana în cauză nu prezenta urme de violență fizică, iar decesul său este exclus să aibă legătură cu COVID-19”, a adăugat subinspector Tatiana Popescu.

Conform procedurilor în astfel de situații, au fost sesizate organele judiciare abilitate, judecătorul de supraveghere a privării de libertate și Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc.

„Am înregistrat un dosar penal, în care desfășurăm cercetări, investigații, activități specifice în vederea stabilirii tuturor cauzelor și împrejurările producerii acestui eveniment. Firește, hotărâtor pentru deznodământul anchetei si pentru lămurirea situației este raportul pe care ni-l va înainta medicul legist”, a conchis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, subinspector Gheorghe Filip.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.