Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Tot mai mulți urși semnalați în localitățile harghitene | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Tot mai mulți urși semnalați în localitățile harghitene
Tot mai mulți urși semnalați în localitățile harghitene

Tot mai mulți urși semnalați în localitățile harghitene

În ultima perioadă de timp, se constată o creștere a prezenței animalelor sălbatice periculoase (urși) în proximitatea așezărilor umane sau în locuri frecventate de turiști. Aceasta este o situație care impune avertizarea cetățenilor din zonele vizate, în timp real, prin Sistemul RO-ALERT. Astfel, populația este informată de existența pericolului imediat și poate adopta măsurile de autoprotecție care se impun în aceste cazuri.  

Având în vedere creșterea numărului de incidente care pot pune în pericol viața cetățenilor, de la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita s-au transmis, de la începutul acestui an, 91 de mesaje de avertizare a populației prin sistemul Ro-Alert, dintre care 65 doar în luna iunie, în urma semnalării prezenței urșilor în proximitatea comunităților harghitene, cu preponderență în stațiunea Băile Tușnad și comuna Voșlăbeni. În cursul nopții trecute, au fost transmise trei mesaje prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența urșilor, în localitățile Voșlăbeni, Borsec și Frumoasa (sat Făgețel). (pentru mai multe informații despre sistemul R0-ALERT: https://ro-alert.ro/).

Pentru prevenirea unor situații de risc, în mesajele Ro-Alert transmise recomandăm: „Evitați zona! Rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți! Fără să vă expuneți pericolului, protejați animalele din gospodărie!”.

Compartimentul informare și relaţii publice

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.