Oraşul Bălan, supravegheat de 16 camere de filmat | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Societate » Oraşul Bălan, supravegheat de 16 camere de filmat
Oraşul Bălan, supravegheat de 16 camere de filmat

Oraşul Bălan, supravegheat de 16 camere de filmat

 La trei luni de când au fost montate, rezultatele se fac simţite

Un număr de 16 camere de supraveghere video au fost montate, în luna iulie, în diferite puncte din oraşul Bălan. Iar după trei luni rezultatele sunt vizibile, susţine primarul oraşului, Brezovszky Gheorghe. În sensul că au ajutat ori la prevenirea şi combaterea unor acte antisociale, fie la prinderea unor persoane care au săvârşit diferite fapte contravenţionale sau infracţiuni.

Primarul localităţii a spus că imaginile surprinse de camerele de luat vederi amplasate în cele 16 puncte ajung direct la ofiţerul de serviciu din cadrul Poliţiei oraşului. Iar poliţiştii intervin şi rezolvă eventualele situaţii apărute. „Eu cred că am făcut un mare pas în domeniul siguranţei comunităţii, pentru că ofiţerul de serviciu, observând eventuale nereguli, îşi poate anunţa colegii şi pot interveni urgent. A fost un efort din partea noastră, dar este realizat. Doresc ca anul viitor să extindem acest sistem de supraveghere pentru a creşte şi mai mult siguranţa cetăţenilor, pentru că suntem puţini şi trebuie să fim protejaţi de orice evenimente nedorite”, a declarat primarul.

Brezovszky Gheorghe a spus că prezenţa camerelor s-a făcut simţită, acesta dând şi câteva exemple. Cum ar fi identificarea unui şofer care a provocat un accident uşor şi a fugit de la locul faptei. Sau cazul spargerii cabinetului unui medic de familie din localitate, când a fost sustrasă aparatura electronică. „Nu valoarea aparaturii a fost marea problemă, ci baza de date. În câteva zile poliţia a descoperit făptaşul, fiind recuperat echipamentul, fără să se fi intrat în baza de date”. Însă, a precizat edilul, informările către instituţie vin doar în cazuri ieşite din comun, pe care nu le detaliază.

Punctele în care au fost montate cele 16 camere de supraveghere au fost alese de o comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei, Poliţiei, doi consilieri locali şi societatea care a avut cea mai bună ofertă în realizarea acestei investiţii. Costul total al investiţiei a fost de 25 de mii de lei. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Foarte bine ca s-au schimbat camerele de supraveghere! Suntem mai in siguranta acum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.