Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

La Praid: Un an turistic excepţional | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » La Praid: Un an turistic excepţional
La Praid: Un an turistic excepţional

La Praid: Un an turistic excepţional

Numărul turiştilor care au coborât în Salina Praid, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Harghita, şi a celor care au ales să se relaxeze la ştrandul cu apă sărată din localitate a fost neaşteptat de mare, conducerea salinei apreciind că se poate vorbi de un an turistic excepţional.

Directorul tehnic al Salinei Praid, Sebestyén József, a declarat pentru Agerpres că numărul turiştilor şi al pacienţilor care au coborât în subteran în primele nouă luni ale anului, pentru relaxare sau pentru tratarea problemelor respiratorii, este mai mare cu aproape 45.000 decât în întreg anul 2013.

Datele statistice arată că până la 1 septembrie s-au înregistrat 420.000 de intrări în Salina Praid, în vreme ce în întreg anul 2013 au fost 375.508 intrări.

Sebestyén József a precizat că luna cea mai bună, din punct de vedere turistic, a fost august, când în Salina Praid au coborât 92.000 vizitatori şi 73.000 pacienţi.

Sezonul turistic foarte bun înregistrat de Salina Praid se datorează şi deschiderii ştrandului cu apă sărată, cel mai mare de acest fel din ţară, investiţie a Societăţii Naţionale a Sării, care a fost luat cu asalt de zeci de mii de turişti.

Potrivit sursei citate, în aproximativ două luni şi jumătate s-au înregistrat aproape 100.000 de intrări, de zece ori mai mult decât estimările.

„Ne aşteptam să avem între opt şi zece mii de intrări, aşa cum se întâmpla atunci când funcţiona vechiul ştrand. Acum am avut 98.000 de intrări în perioada 29 iunie – 15 septembrie. Şi la salină numărul de intrări a fost mult mai mare decât ne aşteptam. A fost un an turistic excepţional”, a declarat Sebestyén József.

La Praid vin, pentru relaxare şi pentru tratarea sau prevenirea afecţiunilor respiratorii, turişti din întreaga ţară, dar şi din ţări îndepărtate ale lumii, precum China sau Japonia.

Există şi persoane care revin anual sau de două ori pe an la Praid, pentru că au constatat că aerul sărat din salină le ajută să-şi vindece problemele respiratorii sau le fortifică organismul.

Datorită creşterii numărului de turişti, în ultimii ani s-au înmulţit facilităţile oferite acestora în subteran. În galeria de vizitare, aflată la 120 metri adâncime, a fost amenajat un parc de aventură, perfect securizat, un spaţiu de joacă gonflabil pentru copii, un cinema 3-D, dar şi locuri de creaţie pentru cei mici.

Doritorii pot face şi mişcare în subteran, întrucât au la dispoziţie mese de ping-pong, dar pot participa şi la ore de gimnastică, cu un antrenor, acestea fiind extrem de benefice pentru pacienţi, în condiţiile în care astfel pot inhala mai mult aer sărat.
Tot în subteran, pasionaţii de Internet au acces la wireless, iar cei care doresc să bea un ceai sau să servească masa au la dispoziţie o cafenea şi un restaurant. (Gina Ştefan)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.