Oraşul Bălan are un nou viceprimar | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Politic » Oraşul Bălan are un nou viceprimar
Oraşul Bălan are un nou viceprimar

Oraşul Bălan are un nou viceprimar

Ne confruntăm cu multe probleme la Bălan, dar le vom lua pe rând şi vom demonstra că se poate”

Consiliul local Bălan a ales, la începutul acestei săptămâni, în şedinţă extraordinară, un nou viceprimar al oraşului. Din cei 15 consilieri locali, nouă au votat pentru ca viceprimar al oraşului să fie Gheorghe Iojiban, din partea UNPR, care îl înlocuieşte astfel pe Vasile Paşcu, demis de acelaşi consiliu din funcţia amintită.

Noul viceprimar a declarat, după votul consilierilor, că se simte „ca formare, dar şi din punct de vedere afectiv, ca aparţinător al sectorului civic, deşi am experienţă inclusiv în administraţia locală”. „Decizia mea de a accepta funcţia de viceprimar vine din credinţa că doar implicându-ne, noi ca generaţie (n.n. – Gheorghe Iojiban are  35 de ani), putem face ca lucrurile să evolueze. Am o echipă de colaboratori tineri şi pregătiţi cu care, împreună, şi desigur în colaborare cu membrii Consiliului local Bălan, vom face, cu siguranţă, multe lucruri bune. Ne confruntăm actualmente cu multe probleme la Bălan, dar le vom lua pe rând şi vom demonstra că se poate. În zilele următoare intenţionez să rezolv problema câinilor vagabonzi, să sprijin finalizarea unui parc din oraş, dar am în vedere şi proiectele mari, strict necesare. Mă refer la sistemul de apă şi canalizare, finalizarea cu bine a proiectului de reabilitare a liceului din localitate. Vreau să acord un sprijin special ONG-urilor din oraş, culturii şi sportului care au avut mult de suferit în această perioadă. O să încerc, de asemenea, să fac ca activitatea mea să fie cât mai transparentă şi în beneficiul locuitorilor oraşului în care m-am născut”, a spus Gheorghe Iojiban.

La rândul său, preşedintele UNPR Harghita, Claudiu Sere, a declarat că pentru filiala pe care o conduce „obţinerea funcţiei de viceprimar al oraşului Bălan este o reuşită extraordinară, mai ales în contextul în care s-a petrecut”. „Chiar dacă avem doar un singur consilier local, am demonstrat că prin seriozitate şi competenţă – marcă înregistrată a generalului UNPR, Gabriel Oprea – am putut aduna în jurul domnului Iojiban majoritatea necesară din Consiliul local”, a spus preşedintele UNPR Harghita. Totodată, acesta şi-a exprimat speranţa „ca împreună cu actuala conducere a UNPR Bălan, iar acum şi în colaborare cu administraţia locală, să aducem investitori serioşi în zonă, pentru a crea cât mai multe locuri de muncă în Bălan. Miniştri sau secretari de stat ai Guvernului României vor fi invitaţi şi aici, la Bălan, pentru a vedea cu ochii lor realitatea zonei”, a spus Claudiu Sere.

 

XXX

Din punct de vedere al conducerii oraşului, în Bălan situaţia a fost şi este cel puţin complexă, să nu spunem încurcată. Din 2012, de la alegerile locale, actualul viceprimar este al patrulea care ocupă această funcţie, după ce doi dintre ei au fost demişi de Consiliul local şi unul dintre ei a decedat. De asemenea, după decesul viceprimarului Nistor Imre, survenit în luna septembrie a anului trecut, şapte luni de zile această funcţie nu a fost ocupată din cauza neînţelegerilor din Consiliul local. Totodată, din luna ianuarie a acestui an primarul urbei se află în concediu medical, din cauza unor probleme de sănătate. (Şt.P.)

 

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Se pare că cineva l-a uitat pe viceprimarul Bălanului pe pagina ziarului! Din mai până acum deja s-a învechit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.