Opt persoane care ar putea fi contaminate cu coronavirus se află în carantină în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Societate » Opt persoane care ar putea fi contaminate cu coronavirus se află în carantină în Harghita
Opt persoane care ar putea fi contaminate cu coronavirus se află în carantină în Harghita

Opt persoane care ar putea fi contaminate cu coronavirus se află în carantină în Harghita

Trei dintre harghiteni suspectați că ar fi contaminate cu coronavirus se află în carantină în municipiul Toplița, doi la  Miercurea Ciuc, doi la Odorheiu Secuiesc și unul la centrul din localitatea de domiciliu.

Vineri, trei harghiteni veniți din Italia, din regiunea Tirolul de Sud, au fost plasate în carantină la Miercurea Ciuc, potrivit primarului municipiului, Ráduly Róbert Kálmán. Au fost primele persoane din județ, izolate în regim de carantină.

„Evenimentele nu ne ocolesc nici pe noi, vineri a sosit, via Nădlac, prima persoană care a fost instalată în carantină aici, în Miercurea Ciuc”, a anunțat primarul. Ulterior, aceasta a fost transferată la centrul din localitatea de domiciliu.

În aceeași zi, alte două persoane au ajuns în țară din aceeași regiune a Italiei și au fost puse în carantină tot în municipiul reședință al județului Harghita. „Venind din Tirolul de Sud, au trecut relativ ușor prin Austria, foarte ușor prin Ungaria și au ajuns foarte-foarte ușor în România. Sunt persoane responsabile, s-au anunțat de unele singure (autorităților de Sănătate Publică – n.a.) și au fost carantinate la Miercurea Ciuc. Iată de ce este important că ne-am pregătit din timp, să facem față acestor vremuri”, a declarat Ráduly.  Potrivit edilului, spațiul din Miercurea Ciuc destinat cazării în regim de carantină este pregătit pentru 24 de persoane, dotate „cu toate resursele necesare din punct de vedere legal și uman”. „Atât timp cât aceste persoane sunt responsabile, iar noi tratăm cu responsabilitate situația, nu se întâmplă nimic deosebit. Suntem pregătiți să facem față cum se cuvine”, a precizat Ráduly.

Sâmbătă au fost izolate în carantină și primele două persoane din Odorheiu Secuiesc. „Profit de ocazie să anunț opinia publică, că alături de cele două persoane aflate în carantină la noi, astăzi, au fost carantinate și primele două persoane din Odorheiu Secuiesc”, a afirmat primarul din Miercurea Ciuc. El a făcut  apel la vigilență, dar și la o atitudine pozitivă. „Trebuie să gândim pozitiv, să fim foarte vigilenți, foarte atenți, să avem grijă de noi, de cei din jurul nostru, să avem grijă de comunitate, pentru că doar așa vom putea face față vremurilor grele care vin”, a conchis Ráduly Róbert Kálmán.

Tot sâmbătă, primarul municipiului Toplița, Stelu Platon, a anunțat izolarea „în regim de carantină” a primelor trei persoane în spațiul din oraș amenajat în acest scop.

Celor opt persoane le-au fost prelevate probe pentru confirmarea sau infirmarea prezenței coronavirusului, care au fost trimise, pentru a fi analizate, la Cluj.

DANIELA MEZEY

∗∗∗

Dacă v-a plăcut acest material și doriți să citiți știri pe acest site și în continuare, o puteți face abonându-vă la ziarul Informația Harghitei.

Puteți opta pentru abonamentul clasic: făcut la oficiul poștal și veți primi ziarul în cutia poștală.

Sau puteți alege varianta abonamentului în format PDF, în acest caz urmând să primiți ziarul în format electronic, pe adresa de e-mail. Costul unui abonament în format PDF pornește de la 16 lei/lună și ajunge  la 150 de lei/an.

Puteți obține detalii trimițând un e-mail la informatiahr@gmail.com.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.