Primele persoane izolate în regim de carantină în Toplița | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Societate » Primele persoane izolate în regim de carantină în Toplița
Primele persoane izolate în regim de carantină în Toplița

Primele persoane izolate în regim de carantină în Toplița

Luni, spitalul municipal va primi un cort militar

În această zi, în Toplița, au fost izolate în regim de carantină primele persoane. Stelu Platon, primarul municipiului, spunea că este vorba despre un bărbat din Iași, dar care are familia în Toplița.

Acesta s-a întors în această dimineață din Italia. Acesta a anunțat Direcția de Sănătate Publică, iar instituția a luat legătura cu primăria. În final s-a decis să se ia măsura izolării celor trei membri ai familiei, printre care și un copil aflat la școală.

În imobilul în care sunt izolați, familia dispune de o cameră cu 3 paturi, baie, televizor, dar și încălzire.

De asemenea, mai preciza edilul, celor trei le-au fost prelevate probe pentru analize, acestea urmând a se realiza la Cluj-Napoca.

Cort militar pentru trierea pacienților

Într-o postare pe Facebook, senatorul PNL Cristian Chirteș spunea că spitalul din Toplița va primi un cort militar pentru trierea pacienților.

„Am reușit aseară (vineri – n.a.) să dau o mână de ajutor Spitalului Municipal Toplița din Harghita pentru obținerea unui cort de triere pacienți.

Am obținut cortul de la Baza Aeriană Luna (Câmpia Turzii), unde am fost ajutat de doi oameni extraordinari, și anume comandorul Marius Oatu, șeful bazei militare și medicul militar Buiu Marius.

Luni, acest cort va fi instalat la Spitalul Municipal Toplița. Acolo, medicii au solicitat sprijinul autorităților județului Harghita, având în vedere afluxul mare de cetățeni români care se întorc din străinătate.

Sper ca, după instalarea cortului de triere, activitatea spitalului să intre în parametri normali”, scria Cristian Chirteș.

LIVIU C.

∗∗∗

Dacă v-a plăcut acest material și doriți să citiți știri pe acest site și în continuare, o puteți face abonându-vă la ziarul Informația Harghitei.

Puteți opta pentru abonamentul clasic: făcut la oficiul poștal și veți primi ziarul în cutia poștală.

Sau puteți alege varianta abonamentului în format PDF, în acest caz urmând să primiți ziarul în format electronic, pe adresa de e-mail. Costul unui abonament în format PDF pornește de la 16 lei/lună și ajunge  la 150 de lei/an.

Puteți obține detalii trimițând un e-mail la informatiahr@gmail.com.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.