Măsuri speciale luate la Spitalul Județean de Urgență și la celelalte unități medicale din județ | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Sănătate » Măsuri speciale luate la Spitalul Județean de Urgență și la celelalte unități medicale din județ
Măsuri speciale luate la Spitalul Județean de Urgență și la celelalte unități medicale din județ

Măsuri speciale luate la Spitalul Județean de Urgență și la celelalte unități medicale din județ

Un cort pentru triajul epidemiologic al persoanelor care intră în unitatea medicală a fost ridicat, astăzi, cu sprijinul  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în curtea spitalului județean. De asemenea, au fost stabilite circuite separate pentru examinarea persoanelor care se prezintă la spital cu febră și măsuri speciale pentru protecția femeilor care vin să nască și a nou născuților.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Miercurea Ciuc a precizat, într-un comunicat de presă, că scopul montării cotului de triaj epidemiologic este de „a mări eficiența măsurilor de prevenire a infecțiilor cu COVID-19”. Cortul, care poate fi încălzit, va fi folosit pentru triajul epidemiologic al persoanelor care intră în spital. Tot acolo, pacienții care vin la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) sau la cabinetele ambulatoriilor de specialitate, sunt rugați să completeze un chestionar cu privire la călătoriile efectuate, dacă au avut contactele cu persoane infectate cu COVID-19 și să noteze câteva informații despre starea lor de sănătate.

Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Harghita, Adrian Pănescu, a precizat că astfel de corturi de triaj epidemiologic au fost amplasate cu ajutorul Ministerului Apărării Naționale și al Consiliului Județean și la celelalte spitalele din județ.

În cadrul măsurilor de prevenție, au mai fost stabilite circuite separate pentru examinarea persoanelor care se prezintă la spital cu febră. Astfel, adulții și copii vor fi direcționați la intrări separate, examinați și, dacă este cazul,  trimiși la Secția de Boli Infecțioase.

Începând de astăzi, SJU a introdus măsuri speciale și pentru protecția gravidelor care vin să nască și a nou născuților. Ambulanțele care aduc viitoarele mămici la spital nu mai intră la UPU; ele vor fi conduse, prin curte unității medicale, în spatele a spitalului, la o intrare separată, de unde vor fi preluate direct de către personalul Secției de Obstetrică-Ginecologie. Gravidele care nu ajung la spital cu ambulanța sunt rugate să sune la numărul de telefon 0372 -661.121, al Secției de Obstetrică-Ginecologie, să traverseze curtea spitalului până la intrarea din direcția Laboratorului de analize medicale, de unde vor fi preluate.

„Aceste măsuri au fost luate pentru protecția pacienților spitalului și a personalului. Facem apel la toți, să respecte măsurile și regulile de prevenție făcute cunoscute de autoritățiile sanitare. Să avem grijă de noi, ca să putem avea grijă unii de ceilalți”, a declarat dr. Konrád Judit, managerul SJU din Miercurea Ciuc.

DANIELA MEZEY

∗∗∗

Dacă v-a plăcut acest material și doriți să citiți știri pe acest site și în continuare, o puteți face abonându-vă la ziarul Informația Harghitei.

Puteți opta pentru abonamentul clasic: făcut la oficiul poștal și veți primi ziarul în cutia poștală.

Sau puteți alege varianta abonamentului în format PDF, în acest caz urmând să primiți ziarul în format electronic, pe adresa de e-mail. Costul unui abonament în format PDF pornește de la 16 lei/lună și ajunge  la 150 de lei/an.

Puteți obține detalii trimițând un e-mail la informatiahr@gmail.com.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.