Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Olimpicii harghiteni cu rezultate deosebite şi profesorii lor, premiaţi de Inspectoratul Şcolar şi Consiliul Judeţean | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Învățământ » Olimpicii harghiteni cu rezultate deosebite şi profesorii lor, premiaţi de Inspectoratul Şcolar şi Consiliul Judeţean
Olimpicii harghiteni cu rezultate deosebite şi profesorii lor, premiaţi de Inspectoratul Şcolar şi Consiliul Judeţean

Olimpicii harghiteni cu rezultate deosebite şi profesorii lor, premiaţi de Inspectoratul Şcolar şi Consiliul Judeţean

Un număr de 285 de elevi harghiteni care au obţinut rezultate deosebite la concursurile şi olimpiadele naţionale şi internaţionale în anul şcolar 2014/2015 au fost premiaţi, ieri, în cadrul unei festivităţi organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) şi Consiliul Judeţean (CJ) Harghita. De asemenea, în cadrul aceluiaşi eveniment, ce a avut loc în sala festivă a Liceului Teoretic „Segitő Mária” din Miercurea-Ciuc, au fost premiaţi şi profesorii îndrumători ai elevilor.

În cadrul festivităţii, inspectorul şcolar general al judeţului Harghita, Petru Gârbea, a spus că în sala respectivă se află cei mai buni elevi ai judeţului, „care au reprezentat cu cinste, în mod meritoriu, judeţul Harghita la etapele naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor”.

„Pe voi vă sărbătorim, stimaţi elevi şi ne bucurăm, ne mândrim că sunteţi, că învăţaţi bine, că nu v-a fost greu să faceţi un efort suplimentar ca să câştigaţi la concursuri şi să duceţi onoarea judeţului şi în alte zone ale ţării, respectiv ale lumii.

Voi deja aveţi ţinte, obiective în viaţă şi lucraţi ca să le realizaţi, ceea ce este foarte important. (…) Aceste rezultate, aceste succese sunt o bucurie şi un motiv de mândrie pentru părinţii voştri, dascălii voştri şi pentru noi toţi”, le-a spus şeful IŞJ Harghita elevilor.

Totodată, prof. Petru Gârbea şi-a exprimat convingerea că şi pe viitor aceşti elevi vor munci la fel de serios şi vor obţine rezultate bune. „Am toată încrederea şi convingerea că şi pe viitor veţi lucra la fel de frumos, la fel de ambiţios şi veţi obţine rezultate bune. Şi nu numai în şcoală, nu numai la concursuri şi olimpiade, ci la concursurile din viaţă, care au o importanţă mult mai mare şi unde regulile sunt mult mai dure şi unde nu există nici un fel de înţelegere din partea nimănui”, a spus inspectorul şcolar general.

Adresându-se dascălilor, le-a transmis „că cea mai mare răsplată a profesorului este când elevul lui ajunge la astfel de rezultate (…) care până la urmă sunt şi rezultatele dvs.”.

În cadrul festivităţii, un moment artistic a fost prezentat de elevi ai Liceului de Artă „Nagy István” din Miercurea-Ciuc.

Diplomele şi premiile au fost înmânate elevilor şi profesorilor de inspectorul şcolar general adjunct Aurora Parfeni, împreună cu inspectorii şcolari de specialitate. Premiile acordate elevilor au constat în rechizite, cărţi, dicţionare etc. şi au fost asigurate de Consiliul Judeţean şi IŞJ Harghita. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.