Ofertă specială în extrasezon la Băile Tuşnad | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 9 iunie 2023
Home » Timp Liber » Ofertă specială în extrasezon la Băile Tuşnad
Ofertă specială în extrasezon la Băile Tuşnad

Ofertă specială în extrasezon la Băile Tuşnad

  • La începutul anului viitor, din data de 2 ianuarie Hotelul Tuşnad va fi deschis la liber, iar din 9 ianuarie oferă şi pachete de tratament balnear, la preţuri promoţionale, în cadrul unei oferte speciale, de extrasezon

Iniţiativa este una neobişnuită pentru Hotelul Tuşnad, care până acum şi-a deschis porţile începând din aprilie, pentru o clientelă fidelă care vine aici cu bilete de tratament obţinute prin Casa Naţională de Pensii, în baza unui protocol de colaborare reînnoit anual.

Sejurul destinat tratării diferitelor afecţiuni, eliminării stresului şi relaxării începe duminica şi include cinci nopţi de cazare cu mic dejun tip bufet şi încă o masă la alegere – prânzul sau cina, ambele cu meniu fix – o consultaţie medicală oferită de medicul specialist balneolog şi cinci zile de tratament balnear, cu două proceduri pe zi incluse. Cu un bilet de trimitere de la medicul de familie şi cardul de sănătate, oaspeţii pot beneficia de încă două proceduri pe zi, în afara celor două incluse în pachet.

Trebuie să ţineţi seama de faptul că există situaţii care nu permit efectuarea procedurilor – este cazul persoanelor operate recent, al celor cu tumori, cu boli infecto-contagioase, rezumându-ne la a enumera doar câteva, spre exemplificare; de aceea este recomandat să cereţi părerea specialiştilor şi, odată ajunşi la Băile Tuşnad, a medicului balneolog al Bazei de tratament, care vi le poate recomanda pe cele mai potrivite pentru fiecare dintre dumneavoastră. Pentru a vă veni în sprijin, vom insera în materialul nostru şi câteva informaţii cu privire la afecţiunile care pot fi tratate în staţiunea Băile Tuşnad, referitoare la procedurile de recuperare şi la contraindicaţii.

Pachetul este accesibil tuturor celor care vor să se bucure de aproape o săptămână de vacanţă de iarnă sau de primăvară în staţiunea răzleţită de-o parte şi de alta a defileului Oltului, între ridicăturile stâncoase ale pământului botezate Munţii Harghitei şi Munţii Bodocului, de factorii naturali de cură cu care a fost înzestrată, de peisaj, de plimbări în aer liber şi de odihnă.

A fost gândit deopotrivă sau poate mai ales pentru persoanele care aleg această perioadă a anului pentru îngrijirea sănătăţii şi relaxare, fiindcă este singura disponibilă lor. Este cazul fermierilor ocupaţi de la debutul primăverii şi până toamna târziu, asemenea altora pe care job-urile îi ţin pe baricade, când toţi ceilalţi îşi pot permite să plece în concediu.

În ceea ce priveşte costul pachetului de extrasezon, vă spunem că acesta diferă în funcţie de confortul asigurat.

„În cadrul hotelului avem camere standard de două stele, camere standard plus cu un confort mai ridicat, dar avem şi camere superioare care au fost renovate recent, în ultimii doi-trei ani, în care am schimbat tot-tot: faianţa, gresia, mobilierul, inclusiv mochetele. În aceste condiţii, tarifele variază între 650 de lei/persoană/sejur pentru camera standard şi ajung la 850 de lei/persoană/sejur pentru camera superioară; primii care vin şi rezervă, beneficiază de aceste tarife. În funcţie de gradul de ocupare, ultimele locuri le valorificăm în general la un tarif mai ridicat”, a precizat Leila Székely, directoarea de Marketing şi Vânzări a Companiei şi a Hotelului O3zone.

Oferta promoţională din extrasezon a Hotelului Tuşnad este valabilă până la data de 2 aprilie 2022.

Factorii naturali de cură ai staţiunii Băile Tuşnad sunt: aerul puternic ozonat, bogat în ioni negativi cu efect uşor sedativ, calmant, motiv pentru care este indicat în tratarea nevrozelor, apa minerală carbogazoasă folosită în procedurile de medicină fizică şi hidrokinetoterapie şi mofeta cu emanaţii de dioxid de carbon (CO2) cu efect vasodilatator.

Folosind aceşti factorii terapeutici naturali, Baza de tratament oferă o gamă largă proceduri menite să vindece sau, după caz, să prevină apariţia unor boli.

Afecţiunile tratate la Băile Tuşnad sunt în principal cele cardiovasculare – între altele cardiopatia ischemică, sechelele după infarctul miocardic, hipertensiunea arterială esenţială, arteriopatiile periferice şi bolile venoase cronice – afecţiunile reumatismele – artrita reumatoidă, bolile inflamatorii cronice, spondiloza şi aşa mai departe – bolile sistemului nervos – sechelele după un accident vascular cerebral, nevroza astenică – afecţiunile digestive, ale vezicii şi căilor biliare, hepatitele cronice, bolile endocrine – hiper şi hipotiroidia, boala Basedow, bolile metabolice şi de nutriţie precum diabetul zaharat şi obezitatea, boli ale rinichiului şi ale căilor urinare, bolile respiratorii precum şi cele profesionale.

Principalele proceduri de recuperare aplicate sunt: kinetoterapia, hidrokinetoterapia, mofeta cu emanaţii de CO2, termoterapia locală constând în împachetări cu parafină, hidroterapia cu ape minerale terapeutice, electroterapia, magnetoterapia şi ultrasunetele. Tratamentele se efectuează exclusiv pe baza consultaţiilor medicale de specialitate, pe bază de programare.

Iată care sunt şi afecţiunile în cazul cărora cura balneară este „absolut” contraindicată, potrivit medicilor: afecţiunile acute şi cele cronice, bolile infecto-contagioase, tuberculoza activă, tumorile maligne şi benigne cu potenţial de malignizare, stările de denutriţie severă, psihopatiile cu tulburări de comportament, epilepsia, alcoolismul şi toxicomaniile, bolile dermatologice cu potenţial contagios şi bolnavii care nu se pot autoservi.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.