Decizii de perspectivă în ultima şedinţă a Consiliului Local Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 10 octombrie 2024
Home » Societate » Decizii de perspectivă în ultima şedinţă a Consiliului Local Miercurea Ciuc
Decizii de perspectivă în ultima şedinţă a Consiliului Local Miercurea Ciuc

Decizii de perspectivă în ultima şedinţă a Consiliului Local Miercurea Ciuc

  • A fost semnat un contract în valoare de 33 de milioane de lei pentru reconstruirea pasajului peste calea ferată din municipiul reşedinţă de judeţ

Autorităţile locale din Miercurea Ciuc au semnat, zilele trecute, contractul cu compania care va executa lucrările de reconstruire a pasajului peste calea ferată din municipiul reşedinţă de judeţ. Contractul a fost semnat, după ultima şedinţă din acest an a consiliului local, de primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila şi Richard Steinacher, managerul tehnic al companiei Strabag, câştigătoarea procedurii de achiziţie publică.

Primăria Miercurea Ciuc a informat, printr-un comunicat, că este vorba despre un contract în valoare de 33 de milioane de lei, iar antreprenorul are la dispoziţie 12 luni pentru a consolida pilonii de susţinere a podului şi apoi pentru a construi suprastructura din grinzi prefabricate din beton precomprimat. Lungimea totală a pasajului va fi de aproape 200 de metri, iar lăţimea podului va creşte la aproape 15 metri, deoarece pe ambele părţi se va amenaja un trotuar şi o pistă pentru biciclişti. Proiectul include şi reabilitarea sistemului de iluminat public şi construirea unei reţele de canalizare a apelor pluviale.

Reconstrucţia şi reconfigurarea pasajului peste calea ferată face parte din pachetul de proiecte depus în cadrul Programului Operaţional Regional, care vizează reducerea emisiilor de carbon prin investiţii bazate pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

Primăria Miercurea Ciuc a mai informat că în ultima şedinţă a consiliului local au fost luate mai multe decizii „responsabile şi orientate spre viitor”. Consilierii au aprobat măsurile pentru implementarea procesului de bugetare participativă şi regulamentul acestuia. Bugetarea participativă îşi propune implicarea cetăţenilor municipiului Miercurea Ciuc într-un proces democratic de deliberare şi decizie şi încurajează cetăţenii să identifice şi să semnaleze neajunsurile comunităţii, iar apoi să propună rezolvarea acestora prin soluţii sub formă de proiecte, se arată în comunicatul primăriei, în care se precizează totodată că cetăţenii, ONG-urile, cluburile sportive şi societăţile comerciale pot propune proiecte încadrate într-unul din mai multe domenii, cum ar fi cele referitoare la alei, trotuare şi zone pietonale, la mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei, la spaţii verzi şi locuri de joacă, amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public), la infrastructură educaţională, culturală şi sportivă şi la oraşul digital. În urma unui aviz tehnic şi juridic al primăriei, locuitorii îşi vor putea exprima votul la apelul de proiecte, care va fi lansat în prima lună a anului viitor.

Consiliul local a decis şi înfiinţarea Consiliul Consultativ Economic şi a adoptat regulamentul de organizare şi funcţionare al acestuia şi astfel acest organism îşi poate începe oficial activitatea. Înfiinţarea acestei structuri reprezintă un pas important în privinţa dialogului între mediul antreprenorial şi administraţia locală şi va avea ca şi obiectiv asigurarea participării reprezentanţilor vieţii economice la deciziile care îi vizează.

„A fost un an interesant şi dificil. Pe lângă proiectele pe care le-am lansat deja, a trebuit să ne confruntăm cu o serie de situaţii – incendiul, situaţia epidemică, creşterea preţurilor la energie – care au avut efecte imediate, pe termen scurt, dar care lasă urme adânci pe termen lung. Mulţumesc pentru parteneriatul consiliului local şi Consiliului Judeţean Harghita. Lucrând împreună, am reuşit să obţinem rezultate în acest an”, a declarat Korodi Attila, conform aceluiaşi comunicat.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.