Topliţa: Peste 250 de persoane au primit cadouri în urma acţiunii caritabile Cutia cu fapte bune | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 septembrie 2023
Home » Societate »
Topliţa:
Peste 250 de persoane au primit cadouri în urma acţiunii caritabile Cutia cu fapte bune
<h5><i>Topliţa:</i></h5> Peste 250 de persoane au primit cadouri în urma acţiunii caritabile <i>Cutia cu fapte bune</i>

Topliţa:
Peste 250 de persoane au primit cadouri în urma acţiunii caritabile Cutia cu fapte bune

  • Vrei, nu vrei, îţi curg lacrimi în momentul în care vezi bucuria de dincolo de cutie

Cutia cu fapte bune este un proiect care a debutat la începutul lunii decembrie, la iniţiativa Anei Olga Dobrean şi Danielei Lenuţa Pop. Mai bine de două săptămâni topliţenii au fost aşteptaţi la cinematograful din municipiu, unde au putut duce orice au dorit ei şi ce putea reprezenta un cadou în preajma sărbătorilor de iarnă pentru cei nevoiaşi. Iar acţiunea s-a bucurat de un mare succes, topliţenii donând foarte multe bunuri, făcându-se pachete pentru peste 250 de persoane de toate vârstele, pe chipurile acestora reuşind să se aducă o bucurie în plus în preajma Crăciunului.

„Emoţia a fost prea mare ca să ne mai gândim la ceva. (…) Vrei nu vrei, îţi curg lacrimi în momentul în care vezi bucuria de dincolo de cutie.”, ne spunea Ana Dobrean la finalul acţiunii caritabile.

Ana Dobrean ne povestea şi o coincidenţă care a impresionat echipa care a mers pe teren cu cadourile. „Am ajuns cu cutia la o familie, a desfăcut-o şi mama a zis că băiatul aseară i-a scris o scrisoare Moşului şi i-a cerut o maşină de pompieri. Întâmplarea a făcut că noi chiar am pus în acea cutie o maşină de pompieri fără să ştim că aia îşi dorea copilul. Emoţia noastră a fost mare şi copilul s-a bucurat atât de mult încât credinţa lui în Moş Crăciun a fost dublată. Chiar spunea mama, Moş Crăciun într-adevăr există! ”.

Organizatorii acţiunii au rămas impresionaţi şi de altruismul arătat tocmai de către cei care aveau nevoie de ajutor. O familie nu avea bani de medicamente. Era vorba de 30 de lei, o sumă modică aproape pentru oricine. Însă, atunci când unul dintre organizatori a dorit să le ofere 50 de lei, a fost refuzat, spunându-i-se că Nu, eu am cerut doar 30 şi eu nu vreau 50!.

În alte cazuri, văzând câte cadouri primesc, întrebau dacă nu ar trebui să ducă şi altora, pentru că deja considerau că aveau prea mult. Dar li s-au spus că au fost pregătite cadouri pentru toţi.

Încăperi pline cu cadouri

Organizatorii acţiunii Cutia cu fapte bune au primit cadourile în clădirea cinematografului din Topliţa. iar în timp de aproape trei săptămâni lumea a dus atâtea cutii încât, spunea Ana Dobrean, în una dintre încăperi nici nu se mai putea intra.

Bineînţeles, în centrul atenţiei au fost copiii, topliţenii ducând foarte multe dulciuri, caiete, cărţi, jucării (LEGO, puzzle,  jucării pentru nou-născuţi, jucării de pluş). Au fost duse şi haine (atât pentru adulţi, cât şi pentru copii), alimente de strictă necesitate şi, fiind în luna Crăciunului, au fost donate instalaţii şi globuri pentru împodobit pomul de Crăciun şi chiar un brad artificial.

De la o singură familie s-au primit cutii cu tot ce are nevoie o fetiţă de 7-8 ani şi un băiat de 9-10 ani; toate lucrurile, începând de la ghetuţe, geacă de iarnă, căciuliţă, fular şi mănuşi erau noi, iar pe lângă acestea se aflau şi dulciuri. Şi tot aceasta a donat alimente, precum şi o sumă de bani pentru Ilinca (un caz social care a fost prezentat şi paginile ziarului nostru).

De asemenea, o fabrică de tricotaje a donat 50 de căciuli şi fulare pentru cei mici.

***

Aşa cum scriam şi la începutul ei, se doreşte ca acţiunea Cutia cu fapte bune să nu se rezume doar în preajma sărbătorilor, ci să aibă continuitate pe tot parcursul anului. Iar rezultatele de acum îi dau speranţe Anei Dobrean, care ne spunea că „cred că vom reuşi pentru că până la sfârşitul campaniei camera în care am adunat cadourile s-a umplut de nu se mai putea sta înăuntru. Lumea s-a mobilizat foarte mult şi nu ştim cum să le mulţumim oamenilor, copiilor care au venit să facă o faptă bună şi să ne colinde”.

„Toţi cei implicaţi în această acţiune de voluntariat au adunat un bagaj de sentimente, cuvinte şi imagini, de aceea vrem să ajungem la familiile care au nevoie de noi nu doar de Crăciun. Am lucrat cu o echipă de oameni autentici, implicaţi, de care mă leagă acum amintiri frumoase, spirituale”, concluziona Ana Dobrean.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.