Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Odorheiu-Secuiesc: Lucrările de construcţie a Harghita Business Center decurg conform planului | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Economic » Odorheiu-Secuiesc: Lucrările de construcţie a Harghita Business Center decurg conform planului
Odorheiu-Secuiesc: Lucrările de construcţie a Harghita Business Center decurg conform planului

Odorheiu-Secuiesc: Lucrările de construcţie a Harghita Business Center decurg conform planului

După cum se ştie, în cursul lunii ianuarie s-a semnat la Odorheiu-Secuiesc, de către reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Harghita, contractul cu privire la construirea incubatorului de afaceri Harghita Business Center.

Proiectul inovativ de dezvoltare economică s-a derulat în două etape: prima a vizat decontaminarea terenului pe care s-a aflat Serviciul judeţean de protecţie a plantelor, aflat pe strada Rákóczi Ferenc, s-a reabilitat solul şi s-au demolat clădirile care se aflau pe acest teren, din fonduri provenite de la Uniunea Europeană.

A doua etapă prevede construirea şi punerea în funcţie a incubatorului de afaceri, costurile necesare pentru acestea fiind suportate în proporţie de 50% de Uniunea Europeană, 50% de Consiliul Judeţean Harghita. Suma totală a proiectului este de 4.073.099 lei, termenul de finalizare al lucrărilor fiind sfârşitul acestui an.

După cum ne informează vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Barti Tihamér, care a efectuat o vizită de lucru pe şantierul din Odorheiu-Secuiesc, lucrările decurg conform planului, s-a turnat fundaţia şi în momentul de faţă se ridică stâlpii. Clădirea centrului va cuprinde 48 de birouri, plus spaţii pentru secretariat, săli de conferinţă sau de expoziţii.

Barabás Csaba, directorul Biroului de atragere a investiţiilor din cadrul Consiliului Judeţean, a afirmat că se ţine în permanenţă legătura cu firmele active din judeţ şi se află în curs o evaluare a situaţiei firmelor mici şi mijlocii pentru a se putea oferi soluţii eficiente la problemele cu care acestea se confruntă. (G.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.