Job Succes – identificarea problemelor cu care tinerii din Harghita, Covasna şi Mureş se confruntă pe piaţa muncii şi în mediul de afaceri | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 11 decembrie 2023
Home » Societate » Job Succes – identificarea problemelor cu care tinerii din Harghita, Covasna şi Mureş se confruntă pe piaţa muncii şi în mediul de afaceri
Job Succes – identificarea problemelor cu care tinerii din Harghita, Covasna şi Mureş se confruntă pe piaţa muncii şi în mediul de afaceri

Job Succes – identificarea problemelor cu care tinerii din Harghita, Covasna şi Mureş se confruntă pe piaţa muncii şi în mediul de afaceri

Tineri şi antreprenori din zonele rurale ale judeţului Harghita – Corbu, Sărmaş, Sândominic, Ditrău – dar şi din oraşul Bălan au participat, săptămâna trecută, la o conferinţă ce a avut scopul de a identifica problemele cu care absolvenţii şi nu numai se confruntă. Conferinţa a avut loc în cadrul unui proiect intitulat Job Succes, patronat de Guvernul României şi derulat prin Asociaţia Curaj Înainte.

Cristina Timariu, PR în cadrul proiectului, a declarat că programul se adresează tinerilor din judeţele Harghita, Covasna, Mureş şi îşi propune identificarea problemelor cu care aceştia se confruntă pe piaţa muncii şi în mediul de afaceri pe perioada pandemiei.

În cadrul conferinţei, ce a avut loc în comuna Sândominic, a susţinut o prezentare Alexandru Ureche, director executiv al Children AID and Development Los Angeles, o organizaţie non-profit din California (SUA), care promovează soluţii durabile pentru educaţie şi dezvoltare economică. Alexandru Ureche este din 2007 şi coordonatorul unui program Universal Basic Income.

De asemenea, a mai conferenţiat şi Robert Veress, jurnalist şi senior editor la mai multe publicaţii naţionale, precum şi observator al mediului economic.

În cadrul dezbaterilor, tinerii au explicat problemele pe care le întâmpină după absolvire, atât în găsirea unui job, cât şi atunci când doresc să deruleze o afacere proprie. Printre participanţi s-au regăsit tineri aflaţi în plin proces de căutare a unui loc de muncă, dar şi unii care au deja un proiect antreprenorial în mediul rural, în agricultură, creşterea animalelor sau proiectare şi înfrumuseţare.

„În urma acestor consultări, tinerii şi antreprenorii vor rămâne în contact cu noua platformă ce se va inaugura cu ocazia acestui proiect – www.jobsucces.ro – platformă pe care se vor desfăşura evenimente online, activităţi motivaţionale şi de consiliere, se vor încărca periodic informaţii utile şi se vor dezvolta proiecte care să vină în sprijinul acestora”, a declarat Cristina Timariu. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.