Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

O școală din judeţul Harghita va primi 10 calculatoare prin proiectul Dăm Click pe România | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Învățământ » O școală din judeţul Harghita va primi 10 calculatoare prin proiectul Dăm Click pe România
O școală din judeţul Harghita va primi 10 calculatoare prin proiectul Dăm Click pe România

O școală din judeţul Harghita va primi 10 calculatoare prin proiectul Dăm Click pe România

Dăm Click pe România este un program al Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere care urmăreşte digitalizarea educaţiei din România şi scăderea decalajului educaţional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizaţiilor educaţionale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădiniţe, şcoli, licee, organizaţii non-guvernamentale sau instituţii publice cu caracter social.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Asociaţia Ateliere Fără Frontiere, în urma celui de-al doilea apel derulat în perioada 12 septembrie – 2 octombrie 2023, o instituţie educaţională din judeţul Harghita va primi un total de 10 calculatoare recondiţionate, ajungând astfel la 30 de beneficiari: Şcoala Gimnazială „Sfântu Ilie”, Topliţa.

Alte 2.000 de calculatoare recondiţionate de către Ateliere Fără Frontiere vor fi donate în a doua parte a ediţiei Dăm Click pe România 2023, către 154 de instituţii educaţionale din 40 de judeţe ale ţării.

Ediţia Dăm Click pe România 2023, susţinută de Kaufland România şi OMV Petrom, a avut două apeluri de proiecte, iar la finalul ediţiei, 4.000 de calculatoare vor ajunge la un total de 289 de unităţi şcolare şi alte organizaţii educaţionale care activează în comunităţi defavorizate, se arată în comunicat.

Laureaţii Dăm Click pe România au fost aleşi în urma unui apel de proiecte deschis între 12 septembrie şi 2 octombrie, la finalul căruia 211 de aplicaţii au fost înscrise.

Selectarea laureaţilor s-a făcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar partenerii şi echipa programului. Fiecare aplicaţie înscrisă a fost notată între 1 şi 10 pe baza unei grile de evaluare unice ce a urmărit sustenabilitatea, relevanţa şi impactul donaţiei de calculatoare.

Conform sursei citate, calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obţine în calitate de colector autorizat de la companii şi diverse organizaţii, toate fiind recondiţionate de persoanele din grupuri vulnerabile şi dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserţie socio-profesională ale asociaţiei.

Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat prin programul său de donaţii peste 26.000 de calculatoare recondiţionate în atelierul educlick. În total, 3.163 de organizaţii educaţionale au beneficiat de echipamente în ultimii 15 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul şcolilor din România.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.