Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Animale noi la Grădina Zoologică din Târgu Mureş | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » (Inter)Național » Animale noi la Grădina Zoologică din Târgu Mureş
Animale noi la Grădina Zoologică din Târgu Mureş

Animale noi la Grădina Zoologică din Târgu Mureş

În această săptămână, un nou transport de animale din Olanda a ajuns la Grădina Zoologică din Tg. Mureş. Este vorba de 5 zebre donate de la Burgers’ Zoo din Arnhem, respectiv o buhă mare şi 9 papagali călugăr proveniţi de la Avifauna din Alphenlaan den Rijn.

Această donaţie este parte a programului EAZA pentru conservarea speciilor.

Grădina Zoologică din Târgu Mureş face parte şi dintr-un program internaţional de reintroducere a bizonului european (Bison bonasus) în Parcul Naţional Shahdag din Azerbaidjan, în Munţii Caucazului. În acest sens, o femelă bizon va fi în grupul de 10 exemplare, provenite de la diferite grădini zoologice, care va pleca din Berlin. Potrivit unui comunicat de presă emis de grădina zoologică, bizonul a plecat joi din Tg. Mureş, dar nu înainte de a fi adormit.

Bizonul european este cea mai mare specie de mamifer indigenă a Europei. Din epoca preistorică, bizonii au fost răspândiţi pe scară largă în Europa de Vest, Centrală şi de Sud-Est, până la fluviul Volga şi Caucaz. Cu toate acestea, din cauza vânătorii intense şi a distrugerii habitatelor, populaţia de bizoni a fost redusă semnificativ în anii 1920 şi ultimul bizon sălbatic a fost împuşcat în 1927, în Munţii Caucaz. Toţi bizoni de azi sunt descendenţi ai doar 12 indivizi, păstraţi în câteva grădini zoologice sau în ferme private. Prin urmare, una dintre provocările protejării bizonilor este nivelul scăzut al diversităţii genetice.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.