O persoană rănită, mai multe animale moarte şi pagube de aproape 100.000 de lei, în urma unui incendiu violent | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Societate » O persoană rănită, mai multe animale moarte şi pagube de aproape 100.000 de lei, în urma unui incendiu violent
O persoană rănită, mai multe animale moarte şi pagube de aproape 100.000 de lei, în urma unui incendiu violent

O persoană rănită, mai multe animale moarte şi pagube de aproape 100.000 de lei, în urma unui incendiu violent

Peste patru ore s-au luptat, în noaptea de miercuri spre joi, 30 de pompieri militari şi voluntari, precum şi civili pentru a lichida un incendiu ce a izbucnit în comuna Remetea, la o anexă gospodărească, care apoi s-a propagat la alte două, din cauza distanţei mici şi a vântului puternic.

Potrivit Biroului de presă din cadrul ISU Harghita, la sosirea forţelor de intervenţie arderea se manifesta generalizat la cele trei anexe gospodăreşti. Pompierii au intervenit cu 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă – 2 autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Gheorgheni şi 3 autospeciale aparţinând Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Remetea, Lăzarea şi Ditrău – suprafaţa afectată de flăcări fiind de peste 200 mp.

Conform sursei citate, alimentarea cu apă a autospecialelor s-a realizat de la reţeaua de hidranţi a localităţii, de la o distanţă de circa 400 m şi prin navetă cu autospecialele SVSU Lăzarea şi Ditrău. Incendiul s-a manifestat cu flăcări violente şi exista pericolul extinderii la casele de locuit din apropiere.

În încercarea de a stinge incendiul, unul dintre proprietari a suferit arsuri de gr. I şi II, la nivelul feţei şi braţului stâng. Acesta a primit îngrijiri medicale la faţa locului, fiind asistat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, însă a refuzat transportul la spital.

În urma incendiului, au ars: două anexe ale unei locuinţe, pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp (un grajd cu şură şi un atelier de prelucrare a lemnului), 2 t fân, 3 mc cherestea de brad, 1,5 t lemn de foc. De asemenea, flăcările au mai distrus utilaje de prelucrare a lemnului, o motocositoare, o moară pentru măcinat cereale. Incendiul s-a propagat la o altă anexă gospodărească din imediata apropiere (un grajd cu şură), care a ars pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp, precum şi 2,5 t fân şi un circular.

În urma intervenţiei, au fost salvate 4 animale (3 porci şi un câine), 2 tractoare şi bunuri materiale în valoare de 600.000 lei. Un câine şi 25 de găini nu au mai putut fi salvate din flăcări.

Cauza probabilă a incendiului au fost scânteile produse de un tractor, care au dus la aprinderea fânului.

∗∗∗

Tot în noaptea de miercuri spre joi, la ora 01:01, a fost transmis un mesaj RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecţie şi avertizarea populaţiei privind prezenţa unui urs în satul Tărceşti, comuna Şimoneşti. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.