Cum să ai un ten perfect hidratat indiferent de vârstă? Află cele 4 secrete! | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 22 ianuarie 2023
Home » Societate » Cum să ai un ten perfect hidratat indiferent de vârstă? Află cele 4 secrete!
Cum să ai un ten perfect hidratat indiferent de vârstă? Află cele 4 secrete!

Cum să ai un ten perfect hidratat indiferent de vârstă? Află cele 4 secrete!

(articol publicitar)

Indiferent de vârstă, fie că este vorba de 20 de ani, fie de 40, femeile sunt mereu interesate de înfăţişarea lor. Pentru a te putea bucura de un ten fin şi perfect sănătos, trebuie să ai în vedere câteva mici lucruri. Chiar dacă există anumiţi factori precum schimbările hormonale sau înaintarea în vârstă care îl pot afecta, cu ajutorul unui program respectat cu stricteţe, vei observa schimbări majore şi vei avea o piele de invidiat.

TOP 4 sfaturi pentru un ten perfect

  1. Curăţarea corectă a tenului

Un prim pas pentru a te putea bucura de un ten perfect hidratat constă în curăţarea corectă a acestuia. Fiind partea cea mai expusă a corpului şi intrând în contact direct cu poluarea, are nevoie de un tratament mai special. Trebuie îndepărtat machiajul cu stricteţe, seară de seară, scăpând astfel de toate impurităţile. În cazul în care foloseşti o apă micelară, nu uita ca la sfârşit să îţi speli faţa şi cu un gel de curăţare. În acest fel nu vor rămâne particule de praf.

  1. Exfolierea tenului

Exfolierea este, de asemenea, un proces necesar pentru tenul fiecărei femei. Cu ajutorul acesteia se vor înlătura celulele moarte aflate în stratul superior al epidermei. Un prim beneficiu este îmbunătăţirea aspectului general al pielii şi hidratarea acesteia. Îşi poţi exfolia tenul chiar tu, acasă, cu ajutorul a două reţete minune. Într-un bol vei forma o pastă din zahăr brun şi ulei de măsline pe care o vei masa cu blândeţe pe toată faţa. Nu uita să insişti şi în zona buzelor, deoarece acest tratament este perfect şi pentru hidratarea acestora. La sfârşit clăteşte foarte bine. Procedeul trebuie reluat săptămânal pentru a te putea bucura de toate beneficiile acestuia. Dacă aceasta opţiune nu îţi surâde, poţi încerca scrubul cu ajutorul zaţului de cafea, pe care-l vei amesteca cu ulei de măsline, şi-l vei aplica pe ten. La sfârşit nu uita să aplici şi o cremă hidratantă!

  1. Hidratarea

Pentru un ten cât mai luminos şi curat este necesar să consumi minimum 2 litri de apă pe zi. Pe lângă acest lucru, este indicat să aplici pe întreg corpul, dar mai ales pe faţă, o cremă puternic hidratantă. Seara, înainte de culcare, îţi poţi pune şi o masca de fata, fie una care ajută la combaterea efectelor nocive ale agenţilor poluanţi, fie una cu efect anti-aging. Vei observa în scurt timp îmbunătăţiri semnificative!

  1. Odihna şi sportul

Odihna este necesară în cazul tuturor persoanelor, iar orele de somn respectate cu stricteţe pot aduce multiple beneficii organismului tău. Încearcă să dormi minimum 8 ore pe noapte, iar în acest fel leziunile pielii tale se vor vindeca mult mai repede. Pe lângă asta, şi sportul te poate ajută să ai un ten curat şi sănătos – cu ajutorul exerciţiilor fizice vei elimina un număr semnificativ de toxine acumulate din alimentaţie sau în urma folosirii produselor cosmetice.

Aşadar, ţine cont de cei 4 paşi prezentaţi şi te vei putea bucura de un ten perfect sănătos şi luminos!

sursa foto: shutterstock.com

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.