O persoană poate verifica online dacă este asigurată în sistemul naţional de asigurări de sănătate | Informația Harghitei - jurnal independent O persoană poate verifica online dacă este asigurată în sistemul naţional de asigurări de sănătate | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Sănătate » O persoană poate verifica online dacă este asigurată în sistemul naţional de asigurări de sănătate
O persoană poate verifica online dacă este asigurată în sistemul naţional de asigurări de sănătate

O persoană poate verifica online dacă este asigurată în sistemul naţional de asigurări de sănătate

  • Şi asta în mai puţin de un minut

Deoarece în ultima perioadă foarte multe persoane angajate se confruntă cu situaţia în care atunci când ajung la medic află că, din diferite motive (de exemplu, la schimbarea unui loc de muncă), nu figurează în sistemul de asigurări de sănătate, Casa de Asigurări de Sănătate Harghita a emis un comunicat de presă în cadrul căruia se precizează faptul că există posibilitatea verificării acestui lucru.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) oferă posibilitatea persoanelor interesate să verifice dacă sunt asigurate în sistemul naţional pe site-ul oficial. Această verificare se poate face online, extrem de simplu şi de rapid, urmând o serie de paşi, şi anume:

Pasul 1: Se accesează site-ul CNAS/CAS Harghita (http://www.casan.ro/cashr/ – Servicii – Verificare asigurat);

Pasul 2: Se introduce CNP-ul care trebuie verificat;

Pasul 3: Se introduce codul de verificare unic care se generează în mod automat de platformă;

Pasul 4: Se face click pe butonul Caută;

Pasul 5: În final, se primeşte rezultatul: Persoana este asigurată sau Persoana nu este asigurată, precum şi Persoana are card emis sau Persoana nu are card emis.

Potrivit CAS Harghita, la nivelul judeţului nostru, în cursul anului trecut, 46.392 de persoane au solicitat informaţii privind modul de asigurare în sistemul de asigurări sociale de sănătate, depunerea declaraţiilor, respectiv verificarea calităţii de asigurat. Totodată, până la sfârşitul lunii septembrie din acest an, 41.907 persoane au contactat instituţia pentru a obţine informaţiile menţionate.

Aceste informaţii au fost solicitate la ghişeele instituţiei, telefonic sau prin mijloace de comunicare alternative. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.