Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

O pensiune și un magazin din Băile Tușnad au fost vizitate de urși – imagini video | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Societate » O pensiune și un magazin din Băile Tușnad au fost vizitate de urși – imagini video
O pensiune și un magazin din Băile Tușnad au fost vizitate de urși – imagini video

O pensiune și un magazin din Băile Tușnad au fost vizitate de urși – imagini video

Două apeluri la 112 prin care se anunța prezența ursului la Băile Tușnad au fost efectuate azi-noapte.

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, primul apel a fost făcut aproape de ora 23:30, de către o femeie care sesiza prezența ursului în interiorul unei pensiuni situată pe strada Bradului. Echipajul de jandarmi s-a deplasat la fața locului, însă ursul nu a mai fost găsit. În schimb, acesta a provocat câteva stricăciuni, cel mai probabil fiind în căutare de hrană.

Al doilea apel a fost făcut la aproximativ o oră după miezul nopții, un bărbat semnalând prezența animalului în fața primăriei. De asemenea, acesta preciza că ursul a spart și ușa unui magazin, intrând în unitatea comercială. Ajunși în zona indicată de apelant, jandarmii au constatat faptul că pe lângă urs mai era și o ursoaică cu trei pui.

După ce au îndepărtat urșii, echipajul a rămas în zonă, iar în timpul patrulării au mai fost observate și alte exemplare pe străzile din localitate, acestea fiind îndepărtate la rândul lor înspre zona împădurită.

Jandarmii reamintesc faptul că este recomandat ca să sune la 112 de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.