Alege să fii voluntar!O nouă ediţie a programului de voluntariat desfăşurat de ISU „Oltul” Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Societate »
Alege să fii voluntar!
O nouă ediţie a programului de voluntariat desfăşurat de ISU „Oltul” Harghita
<h5><i>Alege să fii voluntar!</i></h5>O nouă ediţie a programului de voluntariat desfăşurat de ISU „Oltul” Harghita

Alege să fii voluntar!
O nouă ediţie a programului de voluntariat desfăşurat de ISU „Oltul” Harghita

În luna august, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita continuă programul de voluntariat „Salvator din pasiune” cu o nouă sesiune de recrutare.

Început în anul 2016, programul „Salvator din pasiune” urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii, responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

A noua serie a programului se va derula în perioada 1-31 august, interval de timp structurat în trei etape ce presupun recrutarea şi înscrierea candidaţilor, analizarea dosarelor şi  semnarea contractelor de voluntariat, se arată în cadrul unui comunicat de presă emis de ISU Harghita.

În acest sens, perioadele sunt:

  • perioada de înscriere a candidaţilor: 1-14 august; doritorii îşi pot depune cererile de înscriere, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-16:00, la sediul ISU Harghita, situat în Miercurea-Ciuc, str. Iancu de Hunedoara, nr. 14;
  • perioada de depunere a dosarelor: 16-22 august;
  • perioada de verificare şi analizare a dosarelor: 23-25 august.

În data de 31 august, se va desfăşura activitatea de semnare a contractelor de voluntariat.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la Serviciul Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor, telefon: 0266/31.28.24, interior 27233.

Pentru a se putea înscrie în Programul de voluntariat „Salvator din pasiune”, candidaţii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii:

  • vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
  • apţi din punct de vedere medical;
  • să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie;
  • să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă.

În momentul înscrierii, candidaţii trebuie să depună un dosar care să cuprindă o serie de documente. Lista acestora poate fi obţinută de la sediul inspectoratului sau la numărul de telefon amintit anterior.

Potrivit comunicatului citat, pregătirea voluntarilor se realizează în mod etapizat, prin parcurgerea unor şedinţe de pregătire teoretice şi practice cu specialişti din cadrul inspectoratului.

Alături de pompierii profesionişti, formatori pe diferite domenii de activitate, voluntarii vor parcurge mai multe module de pregătire, iar după cel puţin 240 de ore de instruire vor putea încadra echipajele de intervenţie ale inspectoratului, putând participa efectiv la misiunile de intervenţie.

De asemenea, alte activităţi vor consta în utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv, acţiuni în care îşi vor putea confirma valenţele profesiei de salvator.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.