Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

O nouă ediţie a Cupei Călimani la schi de tură în 27 ianuarie | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Sport » O nouă ediţie a Cupei Călimani la schi de tură în 27 ianuarie
O nouă ediţie a Cupei Călimani la schi de tură în 27 ianuarie

O nouă ediţie a Cupei Călimani la schi de tură în 27 ianuarie

Organizatorii Cupei Călimani la schi de tură au anunţat că ediţia din acest an a competiţiei va avea loc în data de 27 ianuarie şi s-a dat deja startul pentru înscrieri. Cupa Călimani este un concurs organizat de Asociaţia Salvamont Topliţa-Călimani, fiind vorba despre o competiţie individuala de schi de tură care constă în parcurgerea în urcare şi coborâre a unui traseu prestabilit. Competiţia este deschisă tuturor amatorilor acestui sport, precum şi profesioniştilor.

Potrivit site-ului oficial al competiţiei, traseul este neamenajat şi neprotejat, se află în zona montană şi există condiţii de iarnă în zone care pot să prezinte pericol de avalanşe, lovire sau căderi de pietre ori zăpadă, obstacole (arbori, crengi), alunecare necontrolată sau cădere în gol. Prin măsurile luate, respectiv amenajarea pasajelor dificile, semnalizarea şi înlăturarea obstacolelor, alegerea unui traseu relativ sigur şi parcurgerea acestuia înaintea cursei, organizatorii vor încerca sa minimizeze aceste riscuri, dar nu vor putea fi excluse în totalitate. Toate acestea necesită din partea participanţilor experienţă şi cunoştinţe specifice, precum şi purtarea echipamentului obligatoriu.

Startul se va da de la Cabana Lomas, în data de 27 ianuarie, începând cu ora 10:30. Taxa de înscriere este 150 de lei şi se achită prin virament bancar în contul asociaţiei. Se pot face înscrieri şi la faţa locului, dar taxa va fi de 200 de lei. Pentru încadrarea într-o anumită categorie de vârstă se va lua în considerare vârsta împlinită la data desfăşurării concursului. Dacă condiţiile meteo vor permite, va fi organizată şi cursa scurtă pentru amatori. La cursa lungă, clasamentul se va face separat pentru Elite, sportivi legitimaţi care concurează în Cupa României. Categoria Elite trebuie să respecte în plus faţă de regulamentul concursului şi cerinţele regulamentului Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă. Categoriile de vârstă care nu vor întruni minimum 5 participanţi vor fi comasate cu categoria de vârstă precedentă, au anunţat organizatorii. Detalii suplimentare pot fi obţinute prin accesarea site-ului https://cupacalimani.ro. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.