Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

„O noapte furtunoasă” la Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 12 aprilie 2024
Home » Cultură » „O noapte furtunoasă” la Miercurea-Ciuc
„O noapte furtunoasă” la Miercurea-Ciuc

„O noapte furtunoasă” la Miercurea-Ciuc

Seara zilei de 24 mai se anunţă a fi una de gală pentru cultura românească din Miercurea-Ciuc, actori renumiţi din ţară urmând să urce pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.

Vlad Logigan, Daniela Nane, Mircea Rusu, Maria Teslaru, Andrei Matei, Doru Ana şi Vlad Corbeanu vor aduce la Miercurea-Ciuc O noapte furtunoasă. Va fi un spectacol într-o interpretare savuroasă şi nouă, totul având loc în regia lui Gelu Colceag, în scenografia Ioanei Pashca, iar costumele vor fi asigurate de Eliza Munteanu.

Evenimentul este organizat de Marius Ţepeluş şi Ion Proca, cu sprijinul Primăriei Miercurea-Ciuc, Cercetaşilor României – Centrul Local „Orion” şi SC Amigo&Intercost SRL.

Referitor la noaptea furtunoasă de la Miercurea-Ciuc, Marius Ţepeluş spunea că „reprezintă concretizarea unui mai vechi proiect la care am ţinut foarte mult. Un spectacol de teatru de înaltă ţinută, cum în ultimii 25 de ani în Miercurea-Ciuc nu a mai fost şi care să asigure accesul liber la un act cultural de calitate al iubitorilor de teatru”.

Spectacolul din 24 mai este o încununare a ciclului de evenimente culturale: Mozaic Tour – Nicu Alifantis, Pianul cu poeme – Daniela Nane şi Maria Lupaşcu.

„Se ştie – spunea Marius Ţepeluş – că teatrul reprezintă oglinda realităţii care nu face altceva decât să-i arate omului calea şi viaţa. Fiecare dintre noi putem să ne identificăm cu un personaj şi să recunoaştem frânturi din propria viaţă prin scenele urmărite, la fel de bine teatrul ne dezvăluie propriile calităţi sau defecte, propriile gesturi drepte ori greşite. În concluzie, teatrul ne apropie de ceea ce înseamnă frumos, drept şi bun”.

Spectacolul va avea loc marţi, 24 mai, de la ora 19:00, la Casa Artelor din Miercurea-Ciuc. Intrarea este liberă! (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.