Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Expo Ciuc, ediţia a 26-a: peste 80 de firme din România şi Ungaria, prezente la Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Economic » Expo Ciuc, ediţia a 26-a: peste 80 de firme din România şi Ungaria, prezente la Miercurea-Ciuc
Expo Ciuc, ediţia a 26-a: peste 80 de firme din România şi Ungaria, prezente la Miercurea-Ciuc

Expo Ciuc, ediţia a 26-a: peste 80 de firme din România şi Ungaria, prezente la Miercurea-Ciuc

Expo Ciuc – Târgul Internaţional al Bunurilor de Consum, ajuns la a 26-a ediţie, şi-a deschis, ieri, porţile. Peste 80 de firme din Ungaria şi România, la care se adaugă micii producători locali, îşi expun produsele în interiorul Patinoarului „Vákár Lajos” din Miercurea-Ciuc, pe o suprafaţă de 1.800 de metri pătraţi, dar şi în exterior.

Csipor Atilla, directorul SC Expo Har, cel care organizează în fiecare an expoziţia, a declarat că la ediţia din acest an a Târgului Internaţional al Bunurilor de larg consum participă 20 de firme din Ungaria, numărul fiind mai mare faţă de anii anteriori. Acest lucru se datorează, potrivit directorul Expo Ciuc, faptului că în Ungaria se derulează un program guvernamental de sprijinire a societăţilor comerciale ce vor să-şi dezvolte afacerile peste hotare.

Directorul SC Expo Har a spus că, „după o experienţă de 26 de ani”, 60% din firme participă în fiecare an, „expoziţiile fiind necesare pentru ei pentru a-şi comercializa produsele”, iar dacă nu le-ar renta, atunci nu ar mai veni. „Fără aceste expoziţii ei nu pot intra pe piaţă”. De asemenea, Târgul este important pentru firme şi pentru schimburi comerciale, fiind „expozanţi care nu vând nimic, ei caută parteneri”.

Cei care vizitează Expo Ciuc pot găsi produse dintr-o multitudine de domenii de activitate, de la industrie alimentară, mobilier, îmbrăcăminte, aparate de uz casnic, utilaje până la obiecte de artizanat.

În acest an, ca o noutate este prezenţa unei firme germane, care are reprezentanţă numai la Braşov, iar de la sfârşitul anului trecut, directorul SC Expo Har este reprezentantul pentru judeţele Harghita, Covasna şi Braşov.

Întrebat dacă se poate observa o revigorare a economiei în ultimii ani, directorul Expo Ciuc a spus că nu, precizând că înainte de 2009 încasările din urma acestei activităţi erau mai mari.

La deschiderea oficială a Expo Ciuc au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Füleki Zoltán, precum şi reprezentantul Consulatului General al Ungariei la Miercurea-Ciuc, Lázár Zoltán.

Csipor Attila a afirmat că anul trecut au vizitat expoziţia aproximativ 8.000 de persoane, iar anul acesta se aşteaptă ca numărul acestora să ajungă la 10.000.

Cei care doresc să viziteze Târgul Internaţional al Bunurilor de Consum din Miercurea-Ciuc o pot face până duminică, între orele 10:00 şi 19:00.

Şt. PĂTRÎNTAŞ

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.