Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Măsuri luate ieri în CLSU Miercurea Ciuc:Numărul maxim al persoanelor care intră în magazinele din municipiu a fost restricţionat din nou, după aglomeraţia de la sfârşitul săptămânii trecute | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Societate »
Măsuri luate ieri în CLSU Miercurea Ciuc:
Numărul maxim al persoanelor care intră în magazinele din municipiu a fost restricţionat din nou, după aglomeraţia de la sfârşitul săptămânii trecute
<h5><i>Măsuri luate ieri în CLSU Miercurea Ciuc:</i></h5>Numărul maxim al persoanelor care intră în magazinele din municipiu a fost restricţionat din nou, după aglomeraţia de la sfârşitul săptămânii trecute

Măsuri luate ieri în CLSU Miercurea Ciuc:
Numărul maxim al persoanelor care intră în magazinele din municipiu a fost restricţionat din nou, după aglomeraţia de la sfârşitul săptămânii trecute

Magazinele care nu respectă această decizie vor fi închise, iar celor ce vor deschide terasele li se va anula autorizaţia de funcţionare

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, a anunţat ieri că, după aglomeraţia din zilele de vineri şi sâmbătă din unităţile comerciale, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca magazinele care permit accesul în incinta lor a unui număr mai mare de persoane decât cel stabilit în perioada stării de urgenţă să fie închise.

„Ce a fost la noi, vineri, în oraş, prin diferite magazine, ce au făcut comercianţii de la NEST, că ei au crezut că e vreun festival şi pot să deschidă în loc să fie reţinuţi şi cumpătaţi, nu se poate tolera. (…) Tocmai de aceea Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis, cu termen de îndată, să se revină la maximizarea numărului de persoane aflate în incinta magazinelor la numărul care a fost pe perioada stării de urgenţă. (…) Este o chestiune cu care nu dorim să glumim. Cine nu respectă, închidem magazinul, că nu avem ce face dacă ne calicim, ne aruncăm, nu suntem responsabili, atunci trebuie să se ia măsuri de către autoritate. (…) Cei care nu respectă, dintre comercianţi, în spaţiile închise, noile reguli de stabilire a cifrei maximale pe legislaţia care a fost în perioada stării de urgenţă şi nu fac baraj la intrare şi lasă un număr mai mare de clienţi în magazin, noi nu amendăm, nu discutăm, închidem respectivul magazin de îndată”, a spus Ráduly Róbert Kálmán.

Primarul a explicat că introducerea acestei restricţii în şedinţa de ieri a CLSU Miercurea Ciuc nu are nimic de a face cu cele 40 de cazuri pozitive internate la spitalul judeţean din localitate. „Are de a face cu modalitatea iresponsabilă în care s-au comportat o parte din concetăţenii noştri şi o parte din comercianţii implicaţi în ziua de vineri, respectiv în ziua de sâmbătă dimineaţă”, a precizat edilul.

Conform acestuia, nici purtarea măştii, nici luarea temperaturii la intrarea în magazine nu poate să înlocuiască măsura limitării numărului de persoane din magazine.

„Noi nu dorim altceva decât să se revină la acea practică bună care a fost şi căreia i s-a dat un şut şi a apărut acest termometru şi masca pe oameni şi buluc în magazin. Nu e în ordine. Deci, masca, o fi bună, rea, nu ştiu, termometru la intrare, bun, rău, dar nici una nu poate să compenseze măsura legată de limitarea numărului de acces în magazine”, a spus primarul.

De asemenea, a avertizat Ráduly Róbert Kálmán, celor care vor deschide terasele în municipiul Miercurea Ciuc li se vor anula autorizaţiile de funcţionare deîndată.

„Ce s-a întâmplat ieri la Bucureşti cu terasele e de notorietate. Cine deschide terasele, se anulează de îndată autorizaţia de funcţionare. Rog pe toată lumea să nu încerce aceste lucruri, ci să fie toată lumea responsabilă şi cumpătată şi să rânduim lucrurile împreună, ca să fie cel mai bine”, a mai precizat primarul din Miercurea Ciuc.

∗∗∗

În cadrul şedinţei de ieri a CLSU Miercurea Ciuc au fost aprobate planurile de măsuri în şcoli, care intră în vigoare în intervalul 2-12 iunie, în perioada de pregătire a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a în vederea susţinerii examenelor. (Şt. P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.