Coronavirus Harghita: numărul total al cazurilor de infectare cu COVID-19 a ajuns la 65 | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Societate » Coronavirus Harghita: numărul total al cazurilor de infectare cu COVID-19 a ajuns la 65
Coronavirus Harghita: numărul total al cazurilor de infectare cu COVID-19 a ajuns la 65

Coronavirus Harghita: numărul total al cazurilor de infectare cu COVID-19 a ajuns la 65

Conform primarului municipiului Miercurea Ciuc, creşterea se datorează focarelor din comunitatea romă de la Misentea şi de la fabrica de apă minerală din oraş

Dacă în a doua parte a săptămânii trecute judeţul nostru avea doar 5 cazuri active, în decurs de câteva zile situaţia s-a schimbat brusc, numărul crescând la 45.

Potrivit Instituţiei Prefectului Harghita, în judeţul nostru, până ieri, au fost confirmate un număr total de 65 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea, 19 persoane s-au vindecat, o persoană este decedată, iar 45 de persoane se află internate în spitalele din Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc.

Conform sursei citate, situaţia epidemiologică şi măsurile de prevenire a răspândirii Coronavirus, COVID-19, la data de 18 mai era:

  • 218 persoane aflate în carantină instituţionalizată, în scădere cu 30 în ultimele 24 de ore;
  • 777 persoane ieşite din carantină de la începutul perioadei;
  • 474 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, în creştere cu 78 în  ultimele 24 de ore;
  • 5.084 persoane ieşite din autoizolare în întregul interval. (L.C.)

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc sunt internaţi 40 de pacienţi cu COVID-19

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, a declarat, ieri, după şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, că 40 de persoane din judeţ infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din localitate.

„Nici de panică, nici de frică nu este loc. Însă e loc de atitudine, de simţul răspunderii, de simţul măsurii şi de simţul păstrării fireşti a distanţării intersociale între oameni. Deci trei lucruri trebuie să ne guverneze viaţa în continuare: simţul măsurii (…), simţul răspunderii – să fim responsabili 24 din 24 de ore, indiferent dacă ne vede cineva, nu ne vede (…) – şi să respectăm la sânge regulile de distanţare socială”, a spus Ráduly Róbert Kálmán.

Acesta a precizat că „sunt cele două focare despre care cunoaştem: focarul de la Misentea, în comunitatea romă de acolo, şi focarul legat de Mineral Quantum”.

„Dar aceste lucruri se puteau întâmpla în orice comunitate, în orice colectiv, de la orice agent economic. Deci noi nu trebuie să-i criticăm pe aceşti oameni. Se poate întâmpla la noi mâine”, a precizat edilul.

Acesta a explicat că Direcţia de Sănătate Publică Harghita „cu celeritate a încercat să găsească toate contactele acestor persoane şi să testeze toate aceste persoane”, iar în cazul focarului de la societatea comercială din municipiu se pare că a fost oprită răspândirea, ultimele teste făcute colegilor persoanelor infectate fiind negative. (Şt. P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.