Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Numărul cazurilor de insolvenţă se menţine scăzut în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Economic » Numărul cazurilor de insolvenţă se menţine scăzut în Harghita
Numărul cazurilor de insolvenţă se menţine scăzut în Harghita

Numărul cazurilor de insolvenţă se menţine scăzut în Harghita

Judeţul Harghita se situează în continuare pe penultimul loc pe ţară în ceea ce priveşte numărul firmelor şi persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă, potrivit unor informaţii făcute publice de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). În primele zece luni ale acestui an, în Harghita au fost înregistrate doar 23 de cazuri de insolvenţă, cu 4,17% mai puţine comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022. Mai puţine insolvenţe decât în Harghita au fost consemnate doar în judeţul Covasna, unde au fost luate în evidenţe 21 de astfel de cazuri.

La sfârşitul lunii octombrie, în Harghita erau active 12.197 de persoane juridice şi 9.732 de PFA şi întreprinderi individuale şi familiale.

ONRC a informat că, la nivel naţional, numărul societăţilor comerciale şi al PFA intrate în insolvenţă a scăzut cu 0,17% în primele zece luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2022, fiind înregistrate 5.378 de astfel de cazuri.

Cele mai multe firme şi PFA intrate în insolvenţă au fost înregistrate în Bucureşti, respectiv 1.084, număr în creştere cu 17,83% faţă de perioada ianuarie-octombrie 2022. Pe locurile următoare în ierarhia insolvenţelor se află judeţele Bihor, cu 458 de cazuri (minus 0,87%), Cluj -321 (minus 17,48%), Timiş -263 (plus 10,99%) şi Constanţa -253 (plus 20,48%).

Cel mai mare număr de insolvenţe s-a înregistrat în domeniul comerţului cu ridicata şi cu amănuntul, în cel al reparării autovehiculelor şi motocicletelor, în cel al construcţiilor şi în cel al industriei prelucrătoare. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.