Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Numărătoare finală pentru ARTmania Festival Sibiu 2014 | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Timp Liber » Numărătoare finală pentru ARTmania Festival Sibiu 2014
Numărătoare finală pentru ARTmania Festival Sibiu 2014

Numărătoare finală pentru ARTmania Festival Sibiu 2014

În săptămâna 4-10 august 2014, călătorii și rezidenții din Transilvania trăiesc cea de-a noua experiență ARTmania Festival la Sibiu. La primul contact cu Sibul vizitatorii își vor completa universul cunoașterii hrănindu-se din bogățiile culturale pregătite atent de partenerii festivalului, Muzeul Național Brukenthal și Complexul Național Muzeal ASTRA și apoi vor petrece în fiecare seară în locațiile partenere.

Către weekend ei vor descoperi live istoria muzicii contemporane având la dispoziție artiștii care au schimbat și cei care transformă și în zilele noastre cultura rock. De la zei la “Nymphe”, din experimente instrumentale până la greii heavy metal și cei mai influenți reprezentanți ai culturii gothic metal, Festivalul din acest prezintă un afiș demn de o vacanță la Sibiu.

În programul final apare Equilibrium, celălalt nume așteptat din zona Folk Metal, trupa care confirmă concertul din Vampires’ Den sâmbătă, în locul conaţionalilor lor, Crematory, premiera care, din păcate, şi-a amânat apariţia din acest an de la ARTmania Festival. O problemă personală a chitaristului Matthias Hechler a impus amânarea concertului programat pentru cea de-a noua ediţie a festivalului ARTmania din Sibiu. Fanii Crematory se vor întâlni cu trupa lor de suflet la ediţia aniversară ARTmania, în 2015.

Pe scena cu acces gratuit, Zdob şi Zdub va concerta vineri, 8 august, în Piaţa Mare din Sibiu cu Verde din Cluj în deschidere, iar Alternosfera va cânta sâmbătă în aceeași locație cu Tagma din Sibiu în deschidere.

În Vampires’ Den accesul va fi permis după ora 15:00 iar petrecerea se va încheia înainte de apusul lunii în nopţile de vineri şi sâmbătă, 8 şi 9 august 2014. În premieră pe scena principală, vor avea loc două concerte târziu în noapte, după Rage și Therion cele două proiecte care au fost aproape de a câștiga concursul de preselecție și promovare a muzicii Metal produsă în România: An Theos și The Hourglass completează afișul final al celei de-a noua ediții a festivalului.

Concertele vor începe la ora 16:00 și se vor încheia în jurul orei 02:00, iar în paralel publicul va profita de multe alternative culturale: expoziţii, proiecții video oferite de Dracula Film Festival, evenimente Cărturești Pop-Up Store, Caravana cu Jocuri de la Happy Color, Expoziții găzduite de Photo Romania si tineri artişti îndragostiţi de ARTmania și multe alte surprize care vor fi dezvăluite în curând.

În limita locurilor disponibile, publicul amator de incursiuni scurte în Vampires’ Den va achiziționa bilete cu acces unic de zi direct de la intrarea în spațiu la prețul de 100 lei. Pentru Meet and Greet, așa cum deja ne-am obișnuit, toată lumea va avea o șansă. La centrele de Relații Publice posesorii de brătări se vor putea înscrie pe liste, absolut gratuit, în funcție de restricțiile fiecărei trupe, dar nu mai mult de două formații pentru fiecare participant cu un act de identitate valabil.

În săptămâna festivalului vor fi deschise în Sibiu trei centre de relaţii cu publicul pentru preschimbarea biletelor, invitaţiilor, acreditarilor în brăţări de acces utile de asemenea și pentru vizitarea muzeelor în săptămâna festivalului şi înscrieri meet and greet: Luni-Vineri–10h00–18h00 – Centrul de Informare Turistică din Piaţa Mare; Luni-Joi și Duminică-18h00-22h00 – Geea Café din strada Avram Iancu 4; Vineri-Sâmbătă–14h00–24h00 – Vampires’ Den pe Calea Guşteriţei 21-23.

Programul detaliat al evenimentelor este disponibil online pe artmaniafestival.ro. Pentru „ARTmania Vampires’ Den“ abonamentele sunt distributite prin reţelele Diverta, Germanos, MyTicket.ro, Eventim.ro şi la sediul ARTmania sau online pe shop.artmania.ro la preţul de 180 lei. Bilete de acces pe zi vor fi disponibile în zilele de festival. Evenimentele organizate în spaţiile Muzeului Naţional Brukenthal şi Muzeului de Istorie sunt organizate cu bilete şi abonamente separate. În Piaţa Mare accesul va fi gratuit. Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.