Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Borboly Csaba: Dacă UDMR va susţine candidatul dreptei, atunci va trebui să părăsească Guvernul | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Politic » Borboly Csaba: Dacă UDMR va susţine candidatul dreptei, atunci va trebui să părăsească Guvernul
Borboly Csaba: Dacă UDMR va susţine candidatul dreptei, atunci va trebui să părăsească Guvernul

Borboly Csaba: Dacă UDMR va susţine candidatul dreptei, atunci va trebui să părăsească Guvernul

Preşedintele Consiliului Consultativ al UDMR Harghita, Borboly Csaba, consideră că decizia privind ieşirea sau rămânerea Uniunii la guvernare trebuie luată atunci când se va hotărî ce candidat va susţine UDMR în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Borboly a declarat că dacă UDMR va susţine candidatul dreptei, atunci va trebui să părăsească Guvernul, iar dacă îl va sprijini pe Victor Ponta, atunci este logic să rămână la guvernare.

„În ceea ce priveşte chestiunea ieşirii UDMR din Guvern sau rămânerii trebuie să luăm o decizie odată cu luarea deciziei privind candidatul pe care-l sprijinim în turul doi. Dacă sprijinim candidatul dreptei, trebuie să ieşim. Dacă-l sprijinim pe Victor Ponta este logic să rămânem. Până când nu cunoaştem candidatul unic al dreptei şi eventuala ofertă a sa pentru comunitatea maghiară din România, nu putem lua o decizie privind sprijinul pentru turul doi”, a declarat Borboly Csaba, preşedinte al Consiliului Consultativ al UDMR Harghita şi lider al Organizaţiei Teritoriale UDMR Ciuc.

În ceea ce priveşte decizia lui Kelemen Hunor de a părăsi Guvernul, Borboly Csaba a spus că este vorba de o demisie luată pe considerente principiale, la care au mai recurs, în ultimii 25 ani, alţi doi politicieni ai Uniunii.

„Pe considerente principiale, până în momentul de faţă, trei politicieni din România şi-au dat demisia în ultimii 25 de ani, nesiliţi de nimeni, toţi fiind politicieni UDMR. Este vorba de Eckstein Kovács Péter din funcţia de consilier prezidenţial, şi Markó Béla şi Kelemen Hunor din funcţia de vicepremier. În această privinţă nu sunt necesare alte comentarii”, a mai spus Borboly. (Gina Ştefan, Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.