Număr record de noi infectări în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 decembrie 2023
Home » Societate » Număr record de noi infectări în Harghita
Număr record de noi infectări în Harghita

Număr record de noi infectări în Harghita

Numărul infectărilor cu coronavirus înregistrate pe parcursul a 24 de ore a atins un record nedorit în judeţul Harghita, astăzi fiind anunţate 189 de cazuri noi, după efectuarea a 837 de teste, dintre care 644 rapide şi 193 RT-PCR. Din datele făcute publice de Instituţia Prefectului rezultă că în judeţ au fost raportate şi 8 noi decese asociate infecţiei cu SARS-CoV-2, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa de la începutul pandemiei ridicându-se astfel la 593.

O veste bună este că, de luni şi până astăzi, au fost declaraţi vindecaţi 87 de pacienţi. În spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Topliţa erau internaţi, astăzi, 393 de pacienţi cu COVID-19, iar în izolare la domiciliu se aflau 1.147 de persoane. Acest lucru înseamnă că numărul cazurilor active de infectare s-a ridicat la 1.540. Alte 634 de persoane care s-au întors din ţări cu risc ridicat de răspândire a coronavirusului se aflau în carantină la domiciliu. Incidenţa numărului de cazuri la nivelul judeţului Harghita era, în data de 19 octombrie, de 4,15 la mia de locuitori.

Potrivit informaţiilor prezentate de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţ erau, astăzi, doar două localităţi, respectiv Lunca de Jos şi Săcel, în care nu au fost înregistrate infectări cu coronavirus pe parcursul a două săptămâni. În mai multe localităţi harghitene ratele de infectare au crescut semnificativ în ultima perioadă, fiind şi unele în care incidenţele au trecut de 7 la mia de locuitori. Este vorba despre Topliţa (cu o incidenţă de 7,4 la mia de locuitori), Lăzarea (cu 7,48), Băile Tuşnad (8,17), Mădăraş (cu 8,7) şi Subcetate (cu 10,64). Şi în municipiul reşedinţă de judeţ a fost anunţată, astăzi, o incidenţă destul de ridicată, rata de infectare de pe parcursul a 14 zile fiind în Miercurea Ciuc de 5,57 la mia de locuitori.

Pe de altă parte, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita a informat, astăzi, că pe parcursul a 24 de ore au fost organizate 9 acţiuni, desfăşurate independent sau în cooperare cu alte structuri MAI ori instituţii cu atribuţii în domeniu, fiind verificate 5 unităţi economice şi 593 de obiective sau alte locaţii, respectiv domicilii ale persoanelor aflate în carantină ori izolare, gări şi autogări, terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement. De asemenea, au fost verificate 36 de mijloace de transport şi au fost legitimate 1.852 de persoane, 571 dintre acestea aflate în carantină şi 921 aflate în izolare.

„Ca şi în acţiunile anterioare, au fost transmise o multitudine de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, însă au fost aplicate şi 8 sancţiuni contravenţionale, cu amendă sau avertisment, 5 dintre acestea pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 2 pentru participarea la activităţi în spaţii închise pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii şi una aplicată unui operator autorizat pentru transport de persoane pentru nerespectarea măsurilor impuse în context COVID-19, în cuantum total de 3.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Harghita.

Poliţiştii atrag atenţia că vor acţiona şi în continuare, atât în uniformă cât şi în civil, alături de alte structuri ale MAI şi instituţii cu atribuţii de control, pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor în contextul pandemiei de coronavirus.

(E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.