Novák Eduard, în Cartea Recordurilor | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 18 septembrie 2021
Home » Sport » Novák Eduard, în Cartea Recordurilor
Novák Eduard, în Cartea Recordurilor

Novák Eduard, în Cartea Recordurilor

La începutul acestei săptămâni, World Record Academy a anunţat faptul că l-a introdus pe Novák Eduard (medaliat de mai multe ori la Jocurile Paralimpice şi la campionatele mondiale rezervate persoanelor cu dizabilităţi) în Cartea Recordurilor, fiind primul ministru al Sportului din lume care a câştigat o medalie paralimpică.

„Le mulţumesc celor de la World Record Academy pentru recunoaştere şi mă bucur că, prin participarea mea, am atins şi un alt obiectiv, la fel de important ca cel personal, un obiectiv din cadrul Strategiei Naţionale pentru Sport. Mi-am dorit să aduc notorietate României, cu scopul de a investi acest capital de expunere şi vizibilitate în folosul sportului românesc, mai ales al celui paralimpic. Pentru a reuşi implementarea cu succes a Strategiei Naţionale pentru Sport, cu impact cât mai puternic inclusiv la nivel internaţional, avem nevoie şi de notorietate”, preciza Novák Eduard pe pagina sa de Facebook.

Pe 27 august, în proba de 4.000 m urmărire individuală, pe velodrom, sportivul din Miercurea Ciuc îşi trecea în palmares o nouă medalie, de argint, la Jocurile Paralimpice. A fost cea de-a patra medalie (3 argint – la JO din 2008, 2012, 2021 –, şi una de aur – la JO din 2012).

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.