Nouă elevi, 11 profesori şi un cadru didactic auxiliar, confirmaţi cu noul coronavirus | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 11 decembrie 2023
Home » Învățământ » Nouă elevi, 11 profesori şi un cadru didactic auxiliar, confirmaţi cu noul coronavirus
Nouă elevi, 11 profesori şi un cadru didactic auxiliar, confirmaţi cu noul coronavirus

Nouă elevi, 11 profesori şi un cadru didactic auxiliar, confirmaţi cu noul coronavirus

  • Şase unităţi de învăţământ din cinci localităţi şi-au suspendat activitatea didactică cu prezenţă fizică în această săptămână, majoritatea din cauza infectărilor cu noul coronavirus, iar una din cauza lucrărilor de reabilitare

Numărul cadrelor didactice, nedidactice şi al elevilor infectaţi cu noul coronavirus este în uşoară scădere faţă de săptămâna trecută. În prezent, în sistemul de educaţie sunt nouă cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 confirmate în rândul elevilor, cu două mai puţine decât săptămâna trecută, cărora li se adaugă 11 cadre didactice infectate, faţă de 15 în săptămâna anterioară, şi un cadru didactic auxiliar confirmat cu noul coronavirus, cu unul mai puţin faţă de la raportarea precedentă.

Şase unităţi de învăţământ din cinci localităţi şi-au suspendat activitatea didactică cu prezenţă fizică în această săptămână, cele mai multe din cauza infectărilor cu noul coronavirus, iar una din cauza lucrărilor de reabilitare. Potrivit datelor furnizate, joi, de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita, este vorba despre două unităţi de învăţământ din Miercurea Ciuc şi de câte o şcoală din Gheorgheni, Topliţa şi Lupeni.

„Aici vorbim despre formaţiuni de studiu, iar în cazul Liceului Tehnologic Venczel József din Miercurea Ciuc motivul suspendării este acelaşi şi ţine de refacerea infrastructurii. În rest avem anumite cazuri punctuale, unde au fost infectări cu noul coronavirus”, a explicat inspectorul şcolar general adjunct Cristinel Glodeanu.

În ceea ce priveşte situaţia la zi a scenariilor aplicate în cele 423 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi structuri arondate din judeţ, vă facem cunoscut că actualmente 310 sunt în scenariul verde, 105 aplică scenariul galben, şapte în scenariul roşu, iar una este închisă pentru reabilitare.

În afara acestora, 63 de elevi şi 11 cadre didactice îşi desfăşoară activitatea în mediul online, din motive medicale.

„Şi aici aş putea să spun că este o scădere faţă de săptămâna anterioară, când am avut 73 de copii motivaţi medical şi 12 cadre didactice motivate medical”, a adăugat inspectorul şcolar general adjunct.

Potrivit sursei citate, mai mult de jumătate dintre cadrele didactice care activează în sistemul de învăţământ din Harghita s-au vaccinat împotriva COVID-19 până în prezent. „Cu siguranţă am trecut de 50% în ceea ce priveşte profesorii programaţi şi vaccinaţi”, a precizat Cristinel Glodeanu. (Daniela M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.